Studenții de la Universitatea de Vest din Timișoara, pregătiți să lucreze în...

Studenții de la Universitatea de Vest din Timișoara, pregătiți să lucreze în domeniul inteligenței artificiale, cu ajutorul supercalculatorului unic în Balcani. Ce protocol a fost semnat astăzi

0
DISTRIBUIȚI

uvt protocol ibm

Universitatea de Vest din Timișoara are, de câțiva ani, un supercomputer IBM în valoare de aproximativ un milion de euro, achiziționat cu fonduri europene. Cu ajutorul acestui sistem unic în Balcani, studenții, masteranzii și doctoranzii pot desfășura o serie de cercetări avansate folosind tehnica de calcul de înaltă performanță. Tinerii sunt mai bine pregătiți pentru a-și găsi mai ușor un loc de muncă la terminarea studiilor în domenii precum inteligența artificială, cloud, securitate cibernetică, și nu numai, cu ajutorul experților din cadrul IBM.


Astfel, compania nu doar că pune la dispoziția UVT tehnologii și infrastructura IBM, ci și specialiști, care vor susține cursuri practice de formare pentru profesori și studenți și îi vor îndruma în proiectele de cercetare și dezvoltare.

Asta după ce IBM România și Universitatea de Vest din Timișoara au semnat, astăzi, al doilea acord strategic pentru o perioadă de cinci ani. „Colaborarea pe care am avut-o cu IBM ne-a adus foarte multe beneficii. UVT, cu ajutorul IBM, investește în studenții săi contribuind la modificări ale programelor de învățământ, în urma discuțiilor avute cu experții de la IBM. Am adus segmente noi în parteneriat, cu scopul de a-i ajuta pe studenți să acumuleze cunoștințe pliate pe piața muncii din prezent, dar și pe cea din viitor, așa cum credem noi că va evolua”, a explicat Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Astfel, noul curriculum va pune accent pe cunoștințele în domeniul afacerilor și abilitățile IT în tehnologie de calcul, infrastructură IT, virtualizare, inteligență și analiză, transformare organizațională și servicii de inovare. „Prin prelungirea acordului nostru cu UVT, dorim să punem la dispoziția viitorilor specialiști de Informatică expertiza și tehnologiile IBM de ultimă oră și să îi sprijinim să obțină abilitățile de care au nevoie pentru o carieră în domenii multidisciplinare”, a precizat și Ron Keren, country leader, IBM România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.