SUPERMAM, prima statuie din centrul istoric, a fost montată! Pentru cine ar...

SUPERMAM, prima statuie din centrul istoric, a fost montată! Pentru cine ar vrea primarul să ridice o sculptură a lui Tarzan „cu o maimuțică” GALERIE FOTO

8
DISTRIBUIȚI
<


p>statuie supermam (14)

A început montarea statuilor în centrul Timișoarei. prima dintre ele poate fi admirată la intrarea pe strada Florimund Mercy dinspre Piața Unirii, între Palatul Baroc și Palatul Bruck.

Este vorba de lucrarea „Supermam”, de Virgil Scripcariu. Virgil Scripcariu (n. 1974, Vatra Dornei) este unul dintre cei mai originali şi promiţători sculptori români contemporani. A studiat sculptura la UNA Bucureşti între 1998 și 2005, clasa prof. Vasile Gorduz, a fost bursier Theodor Aman în 2003, al UAP în 2005 şi finalist al marelui premiu Prometheus Opera Prima în 2004. (Georgeta Stanici)

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a oferit astăzi noi informații legate de stadiul lucrărilor la centrul istoric. Acesta declarat în cadrul unei conferințe de presă că „lucrările la centrul istoric avansează vizibil. Se poate vedea pe Vasile Alecsandri, au apărut şi statuile deja. Este deja montată pe Eugeniu de Savoya statuia numită «Coajă de om», avându-l ca autor pe Mircea Roman, este o statuie din bronz. Se montează astăzi pe strada Carusso statuia numită «Marea Piramidă», autor Mircea Roman. De asemenea, este tot o statuie din bronz. Pe strada Mercy statuia «Supermam», autor Virgil Scripcariu, o statuie tot din bronz. Marţi se va monta pe strada Eugeniu de Savoya statuia «Ansamblu de coloane» care aparţine sculptorului Ion Nicodim şi este din bronz. În Piaţa Libertăţii va fi statuia «De-a telefonul», autor Bogdan Raţă, În Piaţa Unirii va fi opera «Totem», de Mircea Roman, din bronz”.

Legat de nemulţumirile apărute în legătură cu statuile care nu sunt reprezentative pentru Timişoara, Robu susţine că nu e normal ca oamenii să decidă pentru locaţii unde sunt amenajate opere de artă. Deși statuile care vor fi amplasate în centrul orașului au stârnit ample nemulțumiri legate de faptul că operele de artă nu sunt reprezentative pentru istoricul Timișoarei, Robu a ținut partea artiștilor.

statuie supermam (8)

„Vreau să fac o precizare, vorbim despre opere de artă. Atunci când într-un muzeu se duc opere de artă nu se face o consultare populară, se pronunţă specialiştii ce exponate se pun. Noi în Timișoara vom avea un muzeu stradal, un muzeu în aer liber, acestea statui sunt opere de artă. Prin umare trebuie să lăsăm specialiștii să se pronunțe. Asta înseamnă criticii de artă, arhitecții, artiștii plastici, sculptorii. Eu nu mă pretind competent în acest domeniu, educația pe care o am mă face să spun că suntem pe un teren unde nu se fac referendumuri, ci se decide prin competență de specialitate îngustă. Timișoara va fi un oraș și mai apreciat pentru că va avea în stradă opere de artă”, a mai declarat primarul capitalei Banatului.

Edilul a precizat și că dorește ca în Timișoara, într-o locație momentan nescunoscută, să fie amplasată o statuie a lui Tarzan alături de o maimuțică, explicând că este convins că mulți turiști vor dori să se pozeze cu statuia celebrului timișoeran Johnny Weissmuller, dar a atenţionat că ar putea exista probleme legate de copyright.

Foto: Adrian Pîclișan

8 COMENTARII

  1. Chiar reprezinta „”BANATANUL”” super musculos, super erou.
    Cand le vedem si pe celelalte?.
    Asta nu-i arta asta-i sperietoare.
    Doamne nu esti?

  2. E minunata ! Mai trebuie adus si Fat frumos de pe Take Ionescu din statia de troleu ! Daca e celebru si promitator probabil ca si pretul e pe masura ! Oroarea asta tre ca a costat ceva !

  3. Porcăria asta este umită artă? Ce oribilitate! Bani aruncați pe apa sâmbetei. Bani cheltuiți fără discernământ. Edilul șef al Timișoarei ar trebui să știe că este dator să dea socoteală locuitorilor orașului pentru banii pe care-i aruncă în vânt. Dacă lui îi plac porcăriile alea să le cumpere el din bani lui și să și le ducă acasă.

  4. False friend alert: Locatie=chirie. Da, suna mai sofisticat decat loc, aproape ca ‘location’ din limba engleza, dar NU inseamna acelasi lucru. Da, toata lumea il foloseste, dar asta nu justifica masacrarea limbii romane. Nu degeaba avem DOOM2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.