Timișoara, punctul terminus al Campionatului Național de Rally Raid 2015. În ce...

Timișoara, punctul terminus al Campionatului Național de Rally Raid 2015. În ce locații poate fi gustat spectacolul automobilistic care cuprinde și Memorialul ”Corneliu Țiț”

0
DISTRIBUIȚI

rally (8)

Județul Timiș revine pe harta competițiilor importante abordate de Federația Română de Automobilism Sportiv. În acest sfârșit de săptămână iubitorii sportului cu motor pot lua contact cu noul Campionat Național de Rally Raid. Competiția realizată până la urmă într-un format mai restrâns propune câteva locații spectaculoase pentru exploatat.

Vineri și sâmbătă se va desfășura etapa a III-a a CNRR. Inițial competiția își propunea în noul format cinci etape, din diferite cauze, inclusiv financiare, runda cu startul oficial la Timișoara va fi a treia și ultima a actualului sezon. Etapa 1 s-a desfășurat la Satu Mare iar a doua a fost un maraton ”Transcarpatic”, de la Brașov la Mangalia.

Prima probă specială, echivalentul Memorialului Corneliu Țiț, va avea loc mâine la Giarmata de la ora 12, sosirea va fi la Ianova. ”Startul primei probe special va fi la Giarmata, pe strada Morii, zona Primăriei, apoi se va merge pe câmp. Această probă poartă numele de Memorialul Corneliu Țiț iar câștigătorul ei va fi premiat separat”, a declarat Ionel Patrichi, președintele A-Car filiala Timiș. ”E o luptă cu mașina, o luptă cu natura. Sportivii merg în necunoscut. Văd doar seara prima dată road book-ul”, a specificat Cătălin Nicolaescu, vicepreședintele FRAS. Anul viitor se dorește ca raliul să depășească granițele. În total vor fi parcurși 184 kilometri în raliul timișean.

rally (2)

Sâmbătă, Startul Probei Speciale 2 ”Ravenol” se va da la Giarmata de la ora 9.30 iar sosirea va fi la Herghelia Herneacova.


La ora 12 începe PS3 în Herneacova. Iar startul PS4 se dă la Cramele Recaș cu sosire la herghelie. Cele mai bune locuri pentru spectatorii care vor să urmărească spectacolul automobilistic vor fi la Ianova și în fața hergheliei de la Herneacova, unde va fi amenajată și o mică zonă de catering.

La conferința de azi a fost expus și trofeul pe echipe câștigat de echipa ITA din Timișoara la CN de Raliuri din 1976. De asemenea a fost prezentată cartea scrisă de către regretatul Maestru al sportului Corneliu Țiț, ”Automobilismul sportiv din România 1969 – 2014”. Pentru etapa din Banat și-au anunțat până acum prezența 20 de echipaje, un sfert din ele sunt din județul Timiș. La seniori se concurează în trei grupe (T1 – 2.500 cmc, T2 +2.500 cmc și T3 diesel), la amatori va fi o singură grupă. Există și o grupă pentru Quad-uri iar cea dedicată riderilor e sub semnul întrebării. Marii absenți vor fi piloții italieni.

La Timișoara se va stabili și marele câștigător, cu siguranță acesta va fi Ovidiu Domide, câștigător în runda sătmăreană și locul 2 în etapa a II-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.