Peste 2.000 de timișoreni străbat orașul pentru a PROTESTA împotriva clasei...

Peste 2.000 de timișoreni străbat orașul pentru a PROTESTA împotriva clasei politice. Vezi ce se întâmplă în Piața Operei UPDATE 9 „Mai bine sataniști, decât comuniști” FOTO și VIDEO

DISTRIBUIȚI

protest-studenti

Timișorenii ies, astăzi, din nou în stradă pentru a protesta împotriva clasei politice. Locul de întâlnire este același – în fața Operei, ora stabilită fiind 18. Până să înceapă demonstrația, cei care trec se opresc pentru a se reculege sau a aprinde o candelă în memoria celor morți în clubul Colectiv pe platoul din față. Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla evoluția evenimentului.

UPDATE 1 Tinerii au început să se strângă în Piața Operei și discută despre evenimentele petrecute pe tot parcursul zilei – anunțul președintelui Klaus Iohannis că va discuta cu societatea civilă și posibile revendicări. În zonă au apărut și echipaje ale jandarmeriei și poliției. Într-o discuție purtată cu cei din piață, jandarmii au întrebat care este traseul marșului, pentru a putea să li se asigure protecția. „Nu știm, se va vota prin aplauze de către piață. Piața va hotărî”, le-a răspuns un tânăr care arbora tricolorul.

protest-student2i

UPDATE 2 Studenții de la ANOSR au sosit în piață având mai multe mesaje printre cele noi aflându-se ”mita ucide” și ”vrem un stat corect, nu defect”. Pe lângă studenți, în piață au început să apară și persoane trecute de prima tinerețe și familii cu copii.

UPDATE 3 Protestatarii au început să își ia măsuri pentru a preveni incidentele petrecute ieri. ”Dacă vedeți oameni violenți, nu-i agresați, dați-vă de lângă ei, izolați-i. Acesta este un miting al oamenilor frumoși, nu avem nici o treabă cu violența”, a cerut unul dintre tinerii ajunși în piață. La 18:20, în piață sunt peste 200 de demonstranți.

UPDATE 4 Înarmați cu o portavoce, demonstranții au început, rând pe rând, să-și enumere revendicările.


Printre cele mai aplaudate, fiind ”Parlament unicameral de maxim 300 de persoane”, ”votul electronic”, ”demisia lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului”, ”ridicarea imunității parlamentarilor la solicitatea procurorilor”, ”reformarea TVR”, ”desființarea CNA și reorganizarea acestei instituții”. Cele câteva sute de demonstranți se pregăîtesc să plece în marș, în zonă fiind echipaje ale poliției rutiere și ale jandarmeriei, pentru a asigura securitatea pe traseul anunțat la ora 19:00: centru, primărie, Universitatea de Vest, Complex, Prefectura Timiș, Piața Operei.

UPDATE 5 Protestatarii au plecat din fața Catedralei și se îndreaptă spre primărie, scandând „Jos corupția”. În acest moment sunt peste 2000 de oameni.

UPDATE 6 Protestatarii au ajuns la Universitatea Politehnică după care s-au îndreptat spre complex, unde le-au strigat studenților să li se alăture, însă destul de puțini au coborât din cămine, majoritatea preferând să admire „spectacolul” de la ferestre și să filmeze evenimentul cu telefoanele mobile. Printre noile scandări ale mulțimii se numără „suntem sataniști!”, „presa liberă, nu politică”.

UPDATE 7 Mulțimea se îndreaptă spre prefectură, numărul ajungând la aproape 4.000 de oameni, care scandează „Jos, hoția”, „”trăiască nația”, „fără violență”, „DNA să vină să vă ia” și „Poliția e cu noi!”

UPDATE 8 Protestatarii țin un moment de reculegere în fața prefecturii, iar unul dintre participanți le transmite, la portavoce, oamenilor să vină și mâine în număr cât mai mare, deoarce ceea ce fac ei este „revoluție, nu lovitură de stat”.

UPDATE 9 Coloana a plecat spre centru, scandând „Mai bine sataniști, decât comuniști”. Protestul s-a încheiat în fața operei, mulțimea cântând imnul național.


2 COMENTARII

  1. D-AR AR BUNUL DUMNEZEU CA INTR-O BUNA ZI SA VA CONDUCA PE VOI TINERI DE AZI NU POLITICIENI DECI NU DEMOCRATIA NU DICTATURA DECI NU AUTORITATEA SI SA VA CONDUCA ANARHIA PE CARE O MERITATI CA IN RWANDA SAU KOSOVO ANII 1992 VOI CARE NU STITI DE RESPECT CARE VA TAIATI CU CUTITUL IN FATA SCOLII CARE VA OMAOATI IN BATAIE IN COMPLEX STUDENTESC ,CARE NU LUATI BACUL SI CARE MAI BINE STATI IN MALL DECAT SA MERGETI LA MUNCA ….AMIN

    • Esti un dobitoc sau un troll dobitoc. „Deci” nu ai nici o logica in ceea ce vrei sa exprimi, probabil ca nu vrei sa exprimi de fapt nimic ci doar sa-ti vezi comentariul aparand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.