Timişorenii s-au plâns de protestatarii care mărşăluiesc pe străzile oraşului în fiecare...

Timişorenii s-au plâns de protestatarii care mărşăluiesc pe străzile oraşului în fiecare seară. Ce decizie a fost luată

1
DISTRIBUIȚI

protest timisoara

O nouă zi în care timişorenii au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de corupţia din România. La fel ca în seara precedentă, manifestaţia s-a transformat în marş comemorativ, însă protestatarii nu au renunţat la ideea de a striga lozinci. Asta pentru că poliţiştii le-au transmis că nu îi vor mai însoţi pe drum, după ce mai mulţi timişoreni s-au plâns de faptul că sunt deranjaţi de protestatari.

În jur de 70 de persoane s-au adunat în Piaţa Operei, după ora 19.00, însă abia după o oră au început să se organizeze. „Lupta continuă, toţi suntem obosiţi. Vă propun să ne întâlnim de câteva ori pe săptămână, nu în fiecare zi”, le-a transmis Răzvan Munteanu, unul din liderii protestatarilor din Timişoara, celor prezenţi, însă o parte din ei s-au opus şi au propus să se întâlnească, în continuare, în fiecare zi. Răzvan Munteanu le-a recomandat manifestanţilor că, datorită faptului că poliţiştii nu-i vor însoţi pe traseu, să meargă doar pe trotuar, fără a bloca circulaţia. De data aceasta, traseul propus a fost până la Parchet, sediul DNA şi apoi sediul IPJ Timiş, dar şi cel al SRI, protestatarii fiind încurajaţi să strige în faţa acestor instituţii „Jos corupţia” şi „Solidaritate”.

Între protestatari a izbucnit şi un mic scandal, asta după ce unul dintre manifestanţi s-a arătat nemulţumit de faptul că pe Facebook a fost creat un grup secret.


„N-o să mai vin la proteste. De 95% dintre manifestanţi sunt mulţumit, dar de 5% nu sunt deloc mulţumit de modul în care s-au manifestat”, a spus unul dintre protestatari. Unul dintre manifestanţi a ţinut să precizeze că acel grup a fost creat pe reţeaua de socializare pentru „a da o formă discuţiilor din piaţă”, iar un altul i-a avertizat pe cei prezenţi că „scandalagii care se manifestă în Piaţa Operei, dar şi virtual vor fi înlăturaţi”.

„Este important ca clasa politică să dispară. Fără unitate n-o să reuşim. Dacă reuşim să ne înţelegem, să fim uniţi, vom reuşi asta”, le-a transmis timişoreanul Ştefan Cojocnean celor prezenţi, iar la final i-a încurajat să strige „Unitate”. Unul dintre protestatari i-a întrebat pe cei prezenţi dacă se delimitează de Partidul Colectiv, nou înfiinţat, iar aceştia au răspuns că da, pentru că nu-i „reprezintă”. În jurul orei 20.30, manifestanţii au pornit pe strada Alba-Iulia spre Parchet, strigând „Colectiv” şi „Jos corupţia”. Demonstranţii s-au oprit la sediul DNA şi la cel al Poliţiei Timiş unde au scandat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.