În timp ce se plimbă cu Mercedes-ul firmei, Nicolae Robu acuză Retim...

În timp ce se plimbă cu Mercedes-ul firmei, Nicolae Robu acuză Retim de atitudine „obraznică” în litigiul legat de staţia de compostare. Vezi ce deznodământ anunţă primarul

0
DISTRIBUIȚI

nicolae robu pressalert 11

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă că știa de faptul că stația de compostare nu a fost construită la termen. „Toată lumea ştie că nu trebuie să mă informeze nimeni pentru că trebuia făcută staţia de compostare. Era un angajament al Retim, au fost diverse dificultăţi şi cu terenul, dar Retim ar fi trebuit să începă să facă acea staţie. S-a dat o prelungire legală până în 2018. Retim doreşte o prelungire şi peste acea dată eu nu pot fi de acord şi dacă aş fi de acord aş fi împieta asupra unui proiect cu fonduri europene care, din păcate ,a fost agreat la nivelul judeţului şi care ne va crea multe probleme. Se merge pe soluții total greșite. Noi ne apucăm aproape de 2020 să facem ceva ce în Europa nu se mai face de 15 ani”, a declarat primarul.

Referindu-se la solicitarea Retim de a fi despăgubit de către Primăria Timişoara, Robu a spus că nu se va plăti niciun leu.


Nu a spus, însă, niciun cuvânt despre cele peste şase milioane de lei pe care Retim-ul ar trebui să le plătească ca şi penalităţi pentru nerealizarea proiectului . Întrebat de ce nu a anunţat consiliul local despre criza de la RETIM, Robu a comentat că „iar mă duceţi pe mine să comentez ceea ce spun pesediştii. Nu vedeţi că sunt în criză de subiecte, nu au ce să spună că nu au făcut nimic bun pentru ţară, deşi au fost atâta timp la guvernare. Ce să spună oamenii ăştia care vin cu tot felul de populisme ieftine, cu Mercedesul pe care-l folosește primarul ca mașină de serviciu și cu tot felul de prostii de care râd timişorenii pur și simplu? Astea sunt subiecte care-i frământă pe timișoreni? Chiar nu era nimic de făcut, decât ce am făcut noi. Nu puteam face altceva. Suntem în litigiu cu Retim-ul, că noi nu putem să împiedicăm Retim-ul să inițieze un litigiu. Nu avem decizia în consiliul de administrație, chiar dacă acționariatul e 50 – 50%. Are o majoritate componenta germană că așa au fost rânduite lucrurile când primar era domnul Ciuhandu”.

Deşi se plimbă cu maşină plătită de Retim, Nicolae Robu s-a arătat deranjat de atitudinea sponsorilor săi, afirmând „suntem chemați la mediere de o manieră obraznică – vine o casă de avocatură din București și ne transmite vă așteptăm mâine la București, la mediere, la adresa nu știu care. Nu le e rușine? Așa se abordează o primărie, fie ea și de comună, dar o primărie ca a Timișoarei? (…) Probabil vor hotărî judecătorii pentru că nu văd cum ne vom putea înțelege la mediere întrucât noi nu avem ce să cedăm”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.