Tinerii din Timişoara s-au mobilizat pentru victimele incendiului din Bucureşti şi au...

Tinerii din Timişoara s-au mobilizat pentru victimele incendiului din Bucureşti şi au luat cu asalt centrul în care pot dona sânge: „Puteam fi noi în locul lor”. Ce părere au despre cluburile din oraş FOTO

0
DISTRIBUIȚI

20151102_100306

Coadă, în această dimineaţă, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Timişoara, de lângă spitalul judeţean. Aproximativ 200 de oameni, majoritatea tineri, au luat cu asalt centrul pentru a face o faptă bună. Au aflat de la televizor sau de pe Facebook că este nevoie de sânge pentru cele aproape 150 de victime ale incendiului din clubul bucureştean care sunt internate în spital şi astfel timişorenii s-au gândit să dea o mână de ajutor.

Cristina Ghiocel, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din Timişoara, ne-a declarat că, astăzi, sunt aproximativ 200 de persoane, dublu faţă de obicei. „Este plin în centru, mai ales de tineri. Am primit o grămadă de apeluri şi le-am răspuns să vină şi astăzi, şi mâine, şi poimâine să doneze sânge, pentru că mai mult de 200 nu pot să procesez pe zi. În weekend nu s-a donat, nu am deschis centrul pentru că nu ni s-a solicitat de la Bucureşti. Fişele de donaţii se dau între orele 08.00 şi 12.30 şi se recoltează sânge maxim până la ora 15.00, mai târziu nu, pentru că oamenii nu au mâncat şi li se face rău”, ne-a declarat Cristina Ghiocel.

Majoritatea celor care au venit să doneze sânge pentru victimele incendiului din Bucureşti sunt studenţi, care au venit în grupuri. „Ne-am gândit să donăm sânge pentru tinerii care au trecut prin tragedia din Bucureşti. Ne-am gândit că oricare din noi puteam fi în locul lor fiind tineri şi mergând prin cluburi. E prima dată când am venit să donez. Este foarte trist ce s-a întâmplat, de aceea am venit să facem ce putem”, ne-a povestit Florica Ştefănică, o tânără din Timişoara care aştepta la rând să doneze, alături de o prietenă.

20151102_100316

Alături de şapte colegi de la Facultatea de Mecanică din cadrul Universităţii Politehnica din Timişoara a venit şi Dorin Murgoi, care este în anul trei.


Tânărul recunoaşte că merge în cluburi frecvent, dar după tragedia din Bucureşti, şi-a schimbat radical mentalitatea. „Am zis să vin să donez sânge, să fac o faptă bună. Nu ar trebui să venim doar în cazuri de genul, ar trebui să facem un obicei din asta. Ar trebui să se sporească controalele şi legile, care sunt foarte permisive. Cred că cluburile din Timişoara nu sunt nici foarte sigure, nici foarte periculoase. De obicei, merg în cluburi. Cred că o să încep să observ chestii gen unde e cea mai apropiată ieşire, o asemenea tragedie îţi schimbă radical mentalitatea”, ne-a spus Dorin Murgoi în timp ce dona sânge.

Şi Vasile Dariciuc, în vârstă de 18 ani, student tot la Universitatea Politehnica din Timişoara, a venit să doneze sânge pentru prima oară. „Cu ocazia asta, am aflat şi ce grupă sanguină am. Merg prin cluburi, dar nu foarte des, mi-e un pic frică, o să încep să mă uit la ieşiri de acum înainte”, ne-a spus studentul timişorean.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.