Turnee internaționale, spectacole invitate, dar și premiere pe scenele timișorene. Vezi programul...

Turnee internaționale, spectacole invitate, dar și premiere pe scenele timișorene. Vezi programul spectacolelor în luna noiembrie

0
DISTRIBUIȚI

scripcar acoperis

Teatrul naţional începe luna noiembrie cu spectacolul „Revizorul”, de Gogol, care va avea loc în Sala 2, in data de 3 noiembrie. Tot aici vor putea fi văzute spectacolele „Meteorul” de Friedrich Dürrenmatt, „Copenhaga” de Michael Frayn şi „Povestea de iarnă” de W. Shakespeare.

În sala mare a teatrului sunt programate reprezentaţii cu spectacolele „Proştii sub clar de lună” de Teodor Mazilu, „Disney: Frumoasa şi bestia” şi „Pinocchio” după Carlo Goldoni. Cele mai multe spectacole vor putea fi văzute în sala studio „Uţu Strugari”: „Actriţa”, „Crize sau încă o poveste de dragoste”, „Nu, eu nu regret nimic”, „Aeroport”, „Ce vine după” – o premieră care va vedea luminile rampei în 13 noiembrie, următorul spectacol fiind programat în 25 noiembrie – „M-am hotărât să devin prost”, „Dawn Way”, „Daddy”, „Cloaca”, „Un Romeo şi o Julieta – un scandal urban”, „Aniversarea”, „Bad Bed Stories” şi „Canicula”. În 17 noiembrie, fabrica de bere va găzdui spectacolul “Boborul”, după I.L. Caragiale, o dramatizare de Sabin Popescu, în care textele cântecelor sunt semnate de Şerban Foarţă.

În luna noiembrie, la opera timişoreană continuă cea de-a XL-a ediţie a festivalului internaţional „Timişoara muzicală”. Primul spectacol din această lună va fi „Bărbierul din Sevilla” de Gioaccchino Rossini, iar în 6 noiembrie, orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu, soliştii vocali şi corul operei timişorene vor susţine un concert vocal-simfonic. În 8 noiembrie este programat spectacolul de operă „Turandot” de Giacomo Puccini iar în 11 noiembrie o gală de balet avându-i ca invitaţi pe Lorena Negrea şi Ovidiu Iancu de la Teatrul de Balet din Sibiu, precum şi pe Ana Djurič şi Andrei Colceriu de la Opera Naţională din Novi Sad. Spectacolul „Disney: Beauty and the Beast”, un musical realizat în coproducţie cu Teatrul Naţional Timişoara a cărui premieră a avut loc cu o lună în urmă va fi jucat în 12 noiembrie iar în 15 noiembrie va putea fi vizionat un alt musical de succes, „Scripcarul pe acoperiş”, de Jerry Bock.


Penultimul spectacol al festivalului va fi o premieră, cu opera „Norma” de Vincenzo Bellini, în data de 22 noiembrie. Festivalul se va încheia în 29 noiembrie, cu spectacolul de operă „Nabucco” de Giuseppe Verdi.

barbier sevilla

„Simuliert”, coproducţie realizată cu Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, este primul spectacol al teatrului german din această lună, în 5 şi 6 noiembrie, scenariul fiind construit pe întrebări cu privire la posibilele chipuri ale viitorului în era capitalismului. Întrebările fundamentale sunt despre dans, căci pentru coregraful Sergiu Matiş teatrul şi dansul sunt spaţii ale plăcerii şi desfătării, în prezent golite de semnificaţie. Cea mai recentă punere în scenă a teatrului este programată şi în zilele de 20 şi 21 noiembrie. Alte spectacole care mai pot fi văzute în această lună la teatrul german sunt „Făptaşi”, „Neînţelegerea”, „Bremen” şi „Fetiţa cu chibrituri”, toate spectacolele fiind supratitrate în limba română.

Începând din 6 noiembrie, teatrul maghiar are programate următoarele spectacole: „Răsturnare”, „Nişte fete sau cinci-în-unu”, „Testosteron”, „Guppi”, „Noditza”, „Oameni şi şoareci” şi „Opera cerşetorilor” iar în 29 noiembrie o nouă premieră, „Hair”, după binecunoscutul musical scris de James Rado şi Gerome Ragni pe muzica lui Galt MacDermot, va fi oferită publicului. Tot în această lună teatrul maghiar va face un turneu în Serbia, la Zenta, cu spectacolele „Testosteron” şi „Noroc cu laptele”, la Reşiţa, unde va prezenta spectacolul „Zâna cu şapte capete” şi la Arad, unde va avea loc o reprezentaţie cu „Opera cerşetorilor”. În 15 noiembrie, spectatorii vor putea vedea “Barosul satului’, un spectacol fără traducere după textul omonim al lui Petöfi Sándor, care a fost realizat în cadrul unui proiect de vară intitulat “Teatru în aer liber” şi până acum a fost prezentat de 15 ori în 15 localităţi diferite din judeţele Timiş şi Arad. Un alt spectacol fără traducere, „Femeie pe front” după Polcz Alaine – un spectacol invitat al teatrului Hevesi Sándor din localitatea maghiară Zalaegerszeg – va veni la Timişoara în 22 noiembrie, reprezentaţia fiind un one-man show al lui Czegö Teréz, în regia lui Sztarenki Pál.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.