Un jucător crescut în Freidorf îi răpește două puncte lui ACS Poli....

Un jucător crescut în Freidorf îi răpește două puncte lui ACS Poli. Cât de ”bătrână” a fost echipa bănățeană la Botoșani

0
DISTRIBUIȚI

acs-poli-fc-botosani-4

Aşa cum era de aşteptat ACS Poli nu a avut o deplasare uşoară în Moldova. Bănățenii au deschis scorul pe terenul Botoşaniului prin Javi Hernandez înainte de pauză. Dar partida s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, după ce timișoreanul Petre Ivanovici a marcat pentru gazde.

În continuare fără o serie de nume importante, precum Goga sau Zicu, ACS Poli s-a prezentat în nordul Moldovei cu o echipă destul de bătrână. Titularii Cânu, Kirschstein și Croitoru având împreună peste o sută de ani. Cel din urmă a avut parte de o primire călduroasă, fanii botoșăneni urându-i bun (re)venit, chiar și ca adversar.

După momentele de reculegere primele minute de joc le-au aparținut gazdelor conduse de ”matematicianul” Cristian Pustai. Deși foarte ofensiv Botoșaniul nu găsea soluția pentru a înscrie. Singura fază mai serioasă pe fondul forcing-ului din start i-a aparținut lui Hadnagy, a cărui reluare din centrarea lui Cabrera a trecut peste poartă. A fost doar una dintre numeroasele faze colective ale moldovenilor. Timișorenii nu au deranjat deloc în primele 30 de minute. Hernandez (minutul 33) și Llorente (40) au avut primele încercări firave de a pune în pericol poarta lui Iliev. Culmea, oarecum contrar cursului din prima parte, ACS Poli avea să deschidă scorul când ceasul indica finalul primelor 45 de minute. Rufino pătrunde și îl găsește liber în careu pe Hernandez iar spaniolul înscrie cu un șiret pe lângă piciorul mișcat al portarului bulgar. Imediat Botoșaniul putea egala în prelungiri. Dar Hadnagy a fost din nou neinspirat, mingea sare la Cordoș, al cărui șut din apropiere e blocat în extremis și Melinte îndepărtează pericolul.

Repriza secundă a avut parte de un debut diametral opus.


Trupa lui Florin Marin a fost aproape de o desprindere pe tabelă în câteva rânduri. La patru minute de la reluare Melinte rămâne norocos la minge, dar Iliev îi închide unghiul și îl blochează. Peste un minut urmează o triplă ocazie pentru bănățeni. Iliev se opune șutului lui Hernandez la colțul scurt, mingea revine la spaniol, a cărui reluare e respinsă. În fine, Rufino încearcă să marcheze lângă cealaltă bară dar îl remarcă din nou pe portarul lui FC Botoșani. Mai trec două minute și Rufino ajunge din nou față în față cu Iliev, dar nici de această dată nu-l poate învinge, păcat de mingea trimisă excelent de Curtean.

Gol de la un ”freidorfean”

Botoșaniul a revenit apoi treptat în ofensivă, Mai întâi modest, șutul lui Martinus nu-l putea învinge pe Kirschstein. Pustai mută inspirat peste câteva minute. Îl trimite în teren pe timișoreanul Petre Ivanovici. Jucătorul crescut în Freidorf la Auto își încearcă rapid șutul, dar nu pare un pericol prin încercările din minutele 64 și 71. Între aceste faze Hernandez putea face 2-0 dar parabola sa din careu întâlnește bara pentru ca apoi Croitoru să-l facă și mai mare pe Iliev. Vine și minutul 74, când Ivanovici face un 1-2 în marginea careului, îl pierde pe drum pe Melinte și înscrie liber din careu pe lângă portarul neamț ieșit în întâmpinare: 1-1!

Pe final Florin Marin nu a riscat cu două vârfuri veritabile. Totuşi, Melinte putea surprinde în minutul 83, când şutul său a fost respins cu greutate de acelaşi brav goalkeeper de la sud de Dunăre. La poarta cealaltă Ivanovici nu a fost departe de a-şi duce echipa în avantaj, dar Llorente a întins un picior probabil salvator. Moldovenii au fost mai insistenţi pe final, dar scorul a rămas egal, până la urmă în avantajul vizitatorilor.

ACS Poli poate fi mulțumită pentru că păstrează după runda a 16-a un avans de două puncte față de adversarul inconfortabil de azi. Botoșaniul are doar 13 puncte.

FC Botoșani: Iliev – Dimitrov, Cordoş, Plămadă, Acsinte – Bordeianu (55′ Ivanovici), Vaşvari – Martinus (68′ Fulop), Hadnagy, Cabrera – D. Roman (74′ R. Costin). Pe bancă: Pleșca – S. Popovici, Miron și Cucu.. Antrenor: Cristian Pustai.

ACS Poli Timișoara: Khirschstein – Belu, Luchin, Cânu (72′ Scutaru), D. Popescu – Melinte, F. Llorente – J. Hernandez, Croitoru (79′ Ov. Popescu), Curtean – Rufino (81′ Elek). Pe bancă: Smaranda – Mailat, Artean și Poparadu. Antrenor: Florin Marin.

28,8 ani a fost media primului 11 al lui ACS Poli

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.