Numele unui timișorean, vehiculat pentru postul de ministru al Justiției UPDATE 2...

Numele unui timișorean, vehiculat pentru postul de ministru al Justiției UPDATE 2 Care este propunerea oficială

0
DISTRIBUIȚI

mihai selegean

După retragerea numelui Cristinei Guseth în miez de noapte, premierul Dacian Cioloș a pregătit pentru această dimineață o nouă propunere pentru Ministerul Justiției: Mihai Selegean.

Născut pe 23 iulie 1975, la Timișoara, Selegean a terminat Facultatea de Drept la București în 1997, an când a avut și primul contact cu administrația, lucrând ca stagiar la un departament al Ministerului Justiției. În perioada, 2000 – 2001 a urmat cursurile Universităţii Central Europene din Budapesta, Programul de Dreptul Afacerilor, și a ocupat, de-a lungul timpului, mai multe posturi în MJ și în Institutul Național al Magistraturii, unde a ajus și director, între 2004 și 2008.


Cel mai recent job al său este cel de director juridic la BRD.

Mihai Selegean a mai fost nominalizat să conducă Ministerul Justiției în 2008, după debarcarea lui Tudor Chiuariu. Unul dintre oponenții săi la momentul respectiv a fost Ion Iliescu, care spunea atunci că, la 33 de ani, tânărul nu este încă o persoană cu notorietate și autoritate profesională.

UPDATE Situația este momentan incertă, un alt nume vehiculat pentru Ministerul Justiției fiind Raluca Prună, înalt funcționar în Comisia Europeană și fost președinte al Transparency International România.

UPDATE 2 Raluca Alexandra Prună, licențiată în drept și filosofie, este propunerea oficială a lui Dacian Cioloș pentru condicerea Ministerului Justiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.