Unitatea de Primiri Urgențe de la „Județean”, modernizată după ce un director...

Unitatea de Primiri Urgențe de la „Județean”, modernizată după ce un director din CJ Timiș care a ajuns aici s-a arătat nemulțumit de condițiile de care a avut parte. Câți bani au fost alocați FOTO

0
DISTRIBUIȚI

spital judetean4

Locuitorii din județul Timiș care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Timișoara vor fi tratați în saloane moderne, ca-n Occident. Nu mai puțin de 300.000 lei au fost alocați de la Consiliul Județean Timiș pentru modernizarea UPU. Zilnic, aici sunt tratați peste 200 de pacienți din tot județul.

Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, a declarat că lucrările de modernizare au durat aproximativ șase luni și au fost inițiate după ce un angajat din CJ Timiș s-a arătat de nemulțumit de condițiile de care a avut parte în UPU.

„Propunerea de renovare a fost făcută de către unul din directorii de la CJ Timiș care, în urmă cu câteva luni de zile, a necesitat o internare de urgenţă în unitatea noastră. Nu a fost mulţumit de stadiul în care se află unitatea de primiri urgenţe, astfel că împreună cu cei din conducerea CJ Timiș am decis să cerem bani pentru această lucrare de aici. Nu avem paturi în plus, este o renovare a aspectului hotelier. Suprafaţa a crescut prin atribuirea unui spaţiu care până acum era închis pentru că acolo era un aparat de radiologie”, a explicat Marius Craina.

Anul viitor, UPU de la „Județean” ar putea fi dotată și cu aparate medicale moderne. Asta pentru că reprezentanții spitalului se gândesc să-i solicite Ministerului Sănătății să aloce o sumă de bani pentru achiziționarea de echipamente medicale.

Medicul Mihai Grecu, șeful Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Timișoara, a precizat că, anual, la UPU se înregistrează aproximativ 70.000 de prezentări.


În speranța că nu vor aștepta ore în șir pentru a fi consultați, medicul se plânge că, în ultima perioadă, pacienții veneau la UPU cu ambulanța crezând că vor fi preluați mai repede.

„Unitatea arată mai prietenos atât pentru medici, cât şi pentru pacienţi. Am făcut modificări care ne permit să unificăm fluxurile de pacienţi înainte de intrarea lor în spaţiul de asistenţă medicală propriu-zisă. Indiferent de cum ajung la noi, pacienții sunt triaţi şi beneficiază de acelaşi grad de asistenţă medicală şi prioritate în ce priveşte asistarea medicală. În ultima perioadă, vin pacienţii cu ambulanţa crezând că pot fi preluaţi mai repede. Îi asigurăm că nu e aşa, gradul de încărcare al UPU și gravitatea cazurilor sunt lucrurile care prioritizează”, a explicat Mihai Grecu.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.