Universitatea de Vest din Timişoara îşi deschide porţile şi pentru studenţii din...

Universitatea de Vest din Timişoara îşi deschide porţile şi pentru studenţii din China sau India. Cât la sută din tinerii care învaţă aici sunt străini şi din ce ţări exotice provin

0
DISTRIBUIȚI

studenti uvt

Taxele uriaşe de şcolarizare, de cel puţin 2.500 de euro, pe care studenţii străini ar trebui să le plătească dacă aleg să înveţe la o instituţie de învăţământ superior din România i-a determinat pe reprezentanţii Universităţii de Vest din Timişoara să-şi deschidă mai larg porţile. Prin urmare, instituţia timişoreană vrea să atragă cât mai mulţi studenţi nu doar din Europa, ci chiar şi din Asia, din ţări precum India, Indonezia sau China.

Acesta este motivul pentru care, în ultima perioadă, Universitatea de Vest din Timişoara a participat la diferite târguri de promovare în Asia.


„Universitatea de Vest din Timişoara crede foarte mult în ceea ce priveşte internaţionalizarea instituţiei, adică atragerea de studenţi, dar şi de cadre didactice care să desfăşoare activităţi în universitatea noastră. Zona aceasta a Asiei este una extrem de importantă, sunt foarte mulţi studenţi care îşi doresc să vină să studieze în Europa şi care vin pe nişte taxe care sunt foarte consistente. Aşa că interesul nostru este foarte clar, de a-i aduce. Sigur, oferindu-le programe în limbi străine, în limba engleză în special, sau dacă nu, să facă un an pregătitor de limba română şi să urmeze programele noastre în limba română”, ne-a explicat Mădălin Bunoiu, prorectorul Universităţii de Vest din Timişoara.

Potrivit reprezentantului UVT, în acest moment, 6% din cei aproximativ 16.000 de studenţi ai universităţii sunt străini, care provin din ţări din întreaga lume. „Avem studenţi în special din ţări din Asia, China, India, Iran sau Irak, dar mai puţini. Avem şi un lector chinez la Universtatea de Vest din Timişoara, de doi ani de zile. În total, avem zece lectori străini la universitatea noastră. Avem studenţi şi din Europa care vin prin schimburi Erasmus, în special din Spania, Italia şi Portugalia sunt cei mai mulţi. Avem şi din Africa, dar un număr mai mic”, a mai declarat Mădălin Bunoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.