Verificări la şcolile din Timiş, după tragedia din clubul Colectiv. De ce...

Verificări la şcolile din Timiş, după tragedia din clubul Colectiv. De ce doar maxim 10% din unităţile de învăţământ ar avea nevoie de autorizaţie de la pompieri

0
DISTRIBUIȚI

elevi-640x434

Aproape 650 de şcoli funcţionează în judeţul Timiş, însă doar o mică parte din acestea au autorizaţie de securitate la incendiu de la ISU. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş spun că marea majoritate a unităţilor de învăţământ nici nu au nevoie de un astfel de aviz, potrivit legislaţiei. În perioada următoare sunt aşteptaţi pentru a face verificări şi angajaţi ai ISU Timiş pentru a stabili exact câte astfel de şcoli au nevoie de autorizaţie sau nu.

„Iniţial, a fost vorba că 70% din şcolile din judeţul Timiş nu sunt autorizate.


Majoritatea din aceste şcoli nu au nevoie de autorizare ISU fiindcă sunt construite înainte de anul 1990. Iar celelalte, o parte sunt autorizate, iar o parte nu sunt autorizate, deocamdată. Aşteptăm pe cineva de la pompieri pentru a face o evidenţă foarte exactă cu privire la situaţia unităţilor de învăţământ. Vom cere informaţii de la şcoli şi vom realiza împreună un cap de tabel, iar ceea ce cerem dup-aia să fie un lucru foarte clar”, ne-a declarat Francisc Halasz, inspector şcolar adjunct în cadrul ISJ Timiş.

Potrivit reprezentantului inspectoratului şcolar, cel mult 10% din şcolile fără autorizaţie de la pompieri ar şi avea nevoie de ea. Deci, vorbim de zeci de unităţi de învăţământ din judeţul Timiş. Vă reamintim că, potrivit legislaţiei, clădirile construite înainte de anul 1990, dar şi cele considerate monumente istorice, nu au nevoie de autorizaţie împotriva incendiului de la ISU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.