Zeci de copii din Timiş, părăsiţi de părinţi, au cui să spună...

Zeci de copii din Timiş, părăsiţi de părinţi, au cui să spună mama şi tata din acest an. Cum şi-au schimbat mentalitatea familiile care doresc să adopte un prichindel

0
DISTRIBUIȚI

copii19_resize

Zeci de copii din judeţul Timiş abandonaţi de cei care le-au dat viaţă au cui să spună mama şi tata, din acest an. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş anunţă că 57 de micuţi au fost adoptaţi, în primele nouă luni ale acestui an.


Astfel, numărul prichindeilor adoptaţi a crescut în 2015 faţă de anul precedent.

Totodată, potrivit datelor furnizate de DGASPC Timiş, 40 de copii au fost încredinţaţi în vederea adopţiei. De asemenea, până la sfârşitul lunii septembrie, în judeţul Timiş existau 58 de familii atestate pentru adopţie. Asta în condiţiile în care sunt 273 de copii adoptabili aflaţi în evidenţă.

Îmbucurător este faptul că multe familii au ales să adopte chiar şi copii care făceau parte din categoria prichindeilor „greu adoptabili”, adică cu vârste mai mari, cu unele probleme de sănătate sau de etnie romă. „Procesul adopției este unul foarte dinamic; zeci de copii din județul Timiș au început, și în acest an, o nouă viață, alături de familiile adoptive care le-au oferit un cămin cald și multă dragoste. Numărul adopțiilor este în creștere de la an la an, din ce în ce mai multe familii și persoane arătându-și dorința de a deveni familii adoptatoare și înțelegând, totodată, necesitatea de a oferi fiecărui copil o familie”, spune Emilia Milutinovici, directorul DGASPC Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.