50 de tineri din cinci ţări europene, ajutaţi să se angajeze mai...

50 de tineri din cinci ţări europene, ajutaţi să se angajeze mai uşor sau să-şi deschidă o afacere. Ce proiect s-a derulat la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

asociatia noi re-cream

O asociaţie din Timişoara a venit în sprijinul a 50 de tineri din cinci ţări europene, pe care i-a ajutat să se integreze mai uşor pe piaţa muncii. Este vorba de Asociaţia Noi Re-Creăm, care a derulat, în acest an, proiectul „Cucereşte piaţa muncii”, finanţat prin programul european Erasmus Plus.

În cadrul acestuia, tineri din România, Spania, Italia, Slovacia şi Croaţia au participat, la Timişoara, timp de o săptămână, la mai multe workshop-uri.


De asemenea, s-au organizat discuţii cu antreprenori locali şi decidenţi politici, iar tinerii au fost ajutaţi să redacteze mai bine un CV, o scrisoare de motivaţie, dar şi să realizeze un plan de afaceri, dacă doresc să-şi deschidă propriul business.

La conferinţa de încheiere a proiectului derulat de Asociaţia Noi Re-Creăm, care a avut loc ieri, a participat şi viceprimarul Dan Diaconu, care a atras atenţia asupra faptului că este important ca programul european Erasmus Plus să fie accesat de tot mai multe organizaţii de tineret. „Cu cât se întâmplă mai multe proiecte de mobilitate în Timişoara, cu atât creşte profilul internaţional al oraşului, din acest punct de vedere”, crede Dan Diaconu.

În viitor, Asociaţia Noi Re-Creăm intenţionează să continue acest proiect prin activităţi care să se adreseze tinerilor din ţările UE în general şi tinerilor cu risc ridicat de a deveni şomeri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.