Ada Hausvater, directorul TNTm, la PRESSALERT LIVE, despre avantajele Timișoarei în cursa...

Ada Hausvater, directorul TNTm, la PRESSALERT LIVE, despre avantajele Timișoarei în cursa pentru titlul de capitală culturală. Ce reacție i-a provocat vederea uneia dintre noile statui din oraș VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

ada lupu hausvater

Vestea că Timișoara a rămas alături de Cluj-Napoca, București și Baia Mare în cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 a încântat-o pe Ada Hausvater. Directorul Teatrului Național, instituție care s-a implicat mult în obiectivul Orașului de pe Bega, a vorbit la PRESSALERT LIVE despre avantajele în lupta cu celelalte orașe.

”Suntem foarte fericiți și mândri. Mi-aș dori din toată inima să reușească. Ar fi extraordinar ca Timișoara să câștige acest loc. Chiar merită orașul ăsta și oamenii merită. Ar fi un lucru fantastic. Ar fi normal, normal a început să fie fantastic (…) Cred că potențialul din acest moment mai departe e important. Proiecția pe viitorii ani. Poate fi dezvoltat, ce va fi pe viitor. Poate fi mult mai surprinzător, asta nu înseamnă neapărat infrastructură, nu se referă neapărat la străzi. Cel mai dezvoltat e Bucureștiul, evident.


Timișoara are un proiect foarte bun, de aceea a ajuns aici. Ce trebuie îmbunătățit sunt sigură că au în vedere cei care au fost la București la evaluare. Sunt convinsă că vor face. Și noi de la Teatrul Național Timișoara am fost foarte implicați. Într-o utopie grozavă la vremea respectivă. Auzeam că Timișoara nu poate fi Capitală Culturală, nu înțeleg de ce pentru că e un oraș minunat, are atâtea atuuri, care coroborate nu au cum să nu meargă mai departe”, a spus Ada Hausvater la PRESSALERT LIVE.

Despre controversa provocată de noile statui apărute în zona Pieței Unirii, Ada Hausvater a povestit cu haz prima întâlnire cu ”Supermam”, statuia amplasată la intrarea pe Strada Florimund Mercy. ”Am dat peste una într-o seară și am spus oups, ce e aici. Am înțeles că se încadrează într-un plan. Aia a fost prima mea reacție. Am spus ce se întâmplă. Era cea de lângă Muzeul de Artă, (n.r. ”Supermam”). Probabil când vor fi toate gata toate piețele va merge altfel împreună. Eu mă bucur că se îmbunătățesc lucruri. Față de monumentele care nu sunt verificate seismic … E foarte bine că se fac străzile, că se repară, se schimbă, lucruri elementare… Cum era acea statuie plasată mi s-a părut nepotrivită. Poate când va fi terminată piața, într-o zonă istorică de asemenea factură cu un element așa de nou poate mai trebuie ceva creat în jurul lui”, a conchis Ada Hausvater.

Directorul TNTm a râs cu poftă când a aflat de planul de a-i dedica o statuie inedită actorului Johnny Weissmuller, care l-a interpretat pe Tarzan: ”Nu am o viziune… Tarzan cu maimuțica mă depășește”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.