Adina Diaconu, junioara FĂRĂ EGAL în Europa la tenis de masă. Ce...

Adina Diaconu, junioara FĂRĂ EGAL în Europa la tenis de masă. Ce record și-a propus să realizeze în 2016 sportiva de la ACS Dumbrăvița

0
DISTRIBUIȚI

gala sportului (9)

Are doar 16 ani dar le-a bătut deja pe cele mai bune junioare mari de pe continent. Adina Diaconu a avut un an 2015 fantastic, presărat cu titluri interne și internaționale. Sportiva legitimată la ACS Dumbrăvița vizează să intre deja de la o vârstă fragedă în istoria tenisului de masă.

Adina Diaconu s-a născut la Slatina și are dublă legitimare, lucru acceptat regulamentar în activitatea pe care o practică. În 2015, alături de ACS Dumbrăvița, unde este antrenată de Nicoleta Husar (foto), a reușit să cucerească titlul Superligii de tenis de masă. Dar și-a trecut în cont totodată o serie lungă de realizări personale. Un bronz mondial la juniori, titlurile europene cu senioarele, dar și cu junioarele, acolo unde a fost decisivă, plus încă un argint și un bronz european.


Pe plan intern are două locuri 1 și un loc 2. ”A fost primul meu an la sub 18 ani, adică la juniori”, a declarat Adina Diaconu la final de an. Ea s-a clasat pe locul 2, imediat după cacaiaciștii Cosmin Vieru și Ioan Povălniceanu în top-ul sportivilor din județul Timiș.

Sportiva de la ACS Dumbrăvița are acum o ambiție mare pentru a realiza un sezon chiar mai bun. ”Mi-am propus un an mai bun iar la Campionatul European îmi doresc două-trei titluri pentru a intra în Cartea Recordurilor ca sportiva cu cele mai multe titluri la Europenele de juniori. Îmi doresc foarte mult acest lucru. Voi participa și la concursul de calificare pentru Jocurile Olimpice de vară de la Rio, dar va fi foarte greu, aproape imposibil. Iar la Campionatul Mondial de la sfârșitul lui 2016 îmi doresc o medalie sau două”, a punctat Adina Diaconu.

Port-drapelul României la JO de Tineret de la Nianjing, unde a fost oprită în sferturi, și un adevărat fenomen la vârsta ei, Diaconu s-a referit și la concurența dură din tenis de masă cu sportivele care provin din Extremul Orient. ”Suntem cred singura țară care nu a apelat la sportive din Asia. Am arătat că putem și cu sportive din România. E foarte greu să concurezi cu ele. În primul rând au șapte ani de antrenament, au condiții foarte bune acolo. Mai multe posibilități financiare pentru a merge la concursuri. De aceea sunt peste noi, dar și datorită multor ore de antrenament pe zi”, a concluzionat Adina Diaconu. Aceasta a încheiat anul 2015 cu alte titluri, cele din Cupa României pentru cea de a doua sa echipă, CSȘ Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.