Adio, parc fotovoltaic la Covaci. Cum spune Titu Bojin că ar putea...

Adio, parc fotovoltaic la Covaci. Cum spune Titu Bojin că ar putea fi valorificată ideea pe viitor

0
DISTRIBUIȚI

panouri 1

Anul 2015 pare să fi stat sub semnul ghinionului pentru Consiliul Judeţean Timiş, instituţie care nu a reuşit să implementeze niciun proiect cu finanţare europeană. În vreme ce edilul-şef al urbei de pe Bega, Nicolae Robu, nu pierde nicio ocazie de a ataca CJT pentru lipsa de performanţă, şeful instituţiei, Titu Bojin, pare să fie încă optimist cu privire la şansele ca anumite proiecte să prindă următorul ciclu de finanţare.

De curând, în cadrul unei coferinţe de presă, Bojin a declarat că „un lucru pe care nu am reuşit să îl realizăm a fost parcul fotovoltaic de la Covaci, parc care nu s-a realizat mai mult din cauze umane, nu din cauza statului şi nu din cauza fondurilor şi care se ştie că în ultimul an au început discuţiile legate de ceea ce înseamnă certificate verzi, posibilitatea de a face sau nu lucrări energetice, l-am reconsiderat.


În măsura în care vom reuşi să facem centrul intermodal de frunte pe care ştiţi că ne străduim să îl punem în discuţie, şi după vizita de la Barcelona, să sperăm că vom reuşi ca o suprafaţă de 30 de hectare să fie ocupată cu această situaţie, iar acoperişurile halelor respective să fie toate cu panouri solare pentru a realiza necesarul de curent pentru tot ce însemană centrul industrial”.

E important de spus că autorităţile judeţene speră că proiectul centrului intermodal să prindă finanţare pentru următorul ciclu în care Uniunea Europeană distribuie bani (2014 – 2020), în special pentru că, deşi procedurile au fost avasate, autorităţile au renunţat la proiect de teamă că nu va putea fi implementat într-un timp suficient de scurt încât banii de la Uniunea Europeană să fie încasaţi în totalitate. Centrul ar urma să fie amenajat la Remetea Mare, localitate unde locuieşte şi şeful CJT.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.