Aleşii locali au votat: Timișoara va avea patinoar artificial. Vezi locația aleasă...

Aleşii locali au votat: Timișoara va avea patinoar artificial. Vezi locația aleasă și de ce nu s-a optat pentru gheață

0
DISTRIBUIȚI

patinoar tmpress_ro

În urmă cu mai multe săptămâni, administraţia locală anunţa că în această iarnă timişorenii vor avea parte de o nouă modalitate distractivă de petrecere a timpului liber: patinajul. Mai exact, Nicolae Robu anunţa că Primăria Timişoara are în plan amenajarea unui patinoar sintetic, într-o locaţie centrală. În acest sens, la ultimul plen, aleşii locali au făcut un prim pas şi au aprobat locaţia unde va fi amenajat patinoarul şi „caracteristicile şi indicatorii tehnico-economici precum şi realizarea lucrărilor de «PT-+Execuţie lucrări realizare patinoar suprafaţa sintetitcă» in Parcul Copiilor, Timisoara, jud. Timiş”.

Conform proiectului votat în CLT „din analiza pieței de specialitate, se constată existența amenajărilor de patinoare cu suprafața sintetică ca o mai bună alternativă la oră actuală la gheață naturală.


Tehnologiile moderne permit realizarea unor suprafețe sintetice pe care alunecarea patinelor are un comportament similar celui obținut la alunecarea pe gheață naturală și, corect intreținută, gheață sintetică își păstrează caracteristicile neschimbate pe toată durată de viață. Alunecarea este circa 90% din cea a gheței artificiale proaspăt lustruite și, în timp ce gheață naturală după câteva ore de patinaj ajunge la 80% din caracteristicile inițiale (și trebuie din nou lustruită), gheața sintetică păstrează o alunecare constantă. Rezistența mecanică a suprafețelor sintetice la factorii distructivi este remarcabilă. Nu pot fi sparte sau crăpate, nu corodează și sunt rezistente la agenți chimici. în plus, un factor extrem de important, întregul sistem nu este absolut deloc poluant, comparativ cu sistemele clasice frigorifice, recunoscute pentru înaltul grad de poluare pe care îl generează. Cel mai important avantaj al suprafețelor sintetice este că se poate patina în orice anotimp, pe orice vreme, chiar dacă plouă, ninge sau este un soare torid. Toleranța suprafețelor sintetice la temperatură de utilizare trebuie să fie între -40ºC și +40ºC, pentru a rezistă temperaturilor uzuale zonei climatice în care ne situăm”.

În textul proiectului este justificată și alegerea locației. „Ținând cont de faptul că aceste spații de recreere sunt destinate tuturor categoriilor de vârstă, precum și necesitatea facilitării accesului în zona supravegheată, s-a identificat că posibilă locație de amenajare în Parcul Copiilor, în latura de acces dinspre Bulevardul Revoluției, pe un teren amenajat cu dale, având o suprafață disponibilă pentru amenajarea patinoarului de aproximativ 655 mp utili, respectiv 670 mp, inclusiv protecție”, se arată în actul votat de CLT.

Foto: Arhivă (tmpress.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.