Anunţ important făcut de Nicolae Robu cu privire la alegerile din 2016....

Anunţ important făcut de Nicolae Robu cu privire la alegerile din 2016. Cum va ajuta Proclamaţia de la Timişoara la selectarea candidaţilor

1
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu, Dan popa vicepresedinti PNL Timis, experiment conferinta 04

PNL Timiş înăspreşte lupta pentru alegerile locale şi parlamentare din anul 2016. Mai exact, pe lângă principiile meritocratice, cei care se vor candidați ai PNL vor trebui să respecte un nou principiu, punctul 8 al Proclamației de la Timișoara, care spune „ca o consecință a punctului anterior, propunem ca legea electorală să interzică pentru primele trei legislaturi consecutive dreptul la candidatură, pe orice listă, al foștilor activiști comuniști și al foștilor ofițeri de Securitate. Prezența lor în viața politică a țării este principala sursă a tensiunilor și suspiciunilor care frământă astăzi societatea românească.


Până la stabilizarea situației și reconcilierea națională, absența lor din viața publică este absolut necesară. Cerem, de asemenea, ca în legea electorală să se treacă un paragraf special care să interzică foștilor activiști comuniști candidatura la funcția de președinte al țării. Președintele României trebuie să fie unul dintre simbolurile despărțirii noastre de comunism. A fi fost membru de partid nu este o vină. Știm cu toții în ce măsură era condiționată viața individului, de la realizarea profesională până la primirea unei locuințe, de carnetul roșu și ce consecințe grave atrăgea predarea lui. Activiștii au fost însă acei oameni care și-au abandonat profesiile pentru a sluji partidul comunist și a beneficia de privilegiile materiale deosebite oferite de acesta. Un om care a făcut o asemenea alegere nu prezintă garanțiile morale pe care trebuie să le ofere un Președinte (…)”.

Primarul Nicolae Robu a declarat că „sunt convins că electoratul va aprecia faptul că un partid îşi asumă să fie mai atent decât a fost el însuşi până acum, chiar dacă şi până acum a existat o preocupare pentru aşa ceva în PNL, în stabilirea cât mai corectă a celor care reprezintă PNL şi evident candidând în numele PNL doresc să obţină suportul prin vot din partea cetăţenilor şi apoi exercitând voturile să exercite diverse funcţii publice. Nu ne putem juca cu lucrurile acestea, experienţa de la Revoluţie şi până acum a arătat, din păcate, că în prea multe rânduri oameni aleşi de către cetăţeni s-au dovedit necinstiţi, s-au dovedit incorecţi sau s-au dovedit lacomi pentru că lăcomia a dus la cele mai multe dintre abuzurile care s-au întâmplat în România şi mulţi s-au dovedit, din păcate, a fi incomptetenţi”.

1 COMENTARIU

  1. Oau! Serios? Punctul 8 e considerat de (PNL+PDL) criteriu la 26 de ani de la Revoluţie? Păi de atunci a apărut a treia generaţie în politică, să se laude acum cu implementarea punctului 8 drept criteriu este ca şi cum partidul şi-ar face acum poză cu Revoluţia şi Proclamaţia de la Timişoara fără să înţeleagă ceva din nicicare.

    Bravo PNL, filtraţi voi după punctul 8 că noi oricum vom filtra după #toatepartidele #aceeasimizerie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.