Atmosferă FESTIVĂ la ședința CLT, cu un fost președinte și un fost...

Atmosferă FESTIVĂ la ședința CLT, cu un fost președinte și un fost premier. Ce persoane au fost distinse cu titlul de Cetățean de Onoare al orașului FOTO

2
DISTRIBUIȚI
<


p>festiva clt5

Invitați speciali astăzi la plenul Consiliului Local Timișoara, care a marcat 26 de ani de la debutul Revoluției din 1989 în urbea de pe Bega. Fostul președinte Emil Constantinescu și fostul premier Petre Roman au luat parte la plenul prin care mai mulți revoluționari au fost transformați în Cetățeni de Onoare ai Municipiului Timișoara.
Primarul Nicolae Robu a atenționat că nu toți revoluționarii din oraș au primit aceste titluri din cauză că certificatele lor nu au fost validate de Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluționarilor. „Noi nu am pornit în acest demers cu o cifră care să ne-o propunem ca limită, am pornit însă cu o exigență pe care ne-o asumăm în continuare, pentru că nu am vrea ca acest titlu să fie demonetizat. Îi rog pe toți revoluționarii să înțeleagă și să ia asta ca pe o dovadă a noastră de respect pentru ceea ce înseamnă Timișoara. (…) Acum ne bucurăm ca cetăţeni ai Timişoarei de roadele luptelor, de roadele riscurilor asumate atunci chiar de consecinţele sacrificiilor care au avut loc atunci şi trăim într-o Timişoară pe de o parte liberă, pe de altă parte prosperă. Şi să nu credem că dacă fiecare ne vedem numai de interesul nostru cotidian nu se atentează la o valoare cum este libertatea”, a spus Robu. Pe rând au vorbit revoluţionarii Emil Hossu, Tudorin Burlacu, Liviu Băcana, Lorin Fortuna, care s-au arătat nemulţumiţi de faptul că multe din dorinţele românilor din 1989 nu au devenit realitate şi că dosarul Revoluţiei a fost clasat. Mai mult, Lorin Fortuna a anunţat că în 2016 va canida la Primăria Timişoara pe motiv că primarul Nicolae Robu a distrus Piaţa Libertăţii.

Au primit distincția Ioan Antochi, Viorel Arhip, Moisă Baciu, Ioan Gheorghe Bândaru, Sorin Bulgăr, Aurel Chindea, Vasile Mircea Conisceac, Marian Cozariuc, Gerhard Culman, Alexandru Corneliu Cuțară, Marius Petrișor Dalea, Aurel Ghibirdic, Virgil Hosu, Marius Iacovania, Iosif Jude, Andrei Matei Kali, Eugenia Maria Laszlo, Silviu Viorel Manea, Valeriu Constantin Marcu, Sabin Mărieș, Marian Melinte, Ionel Oncioiu, Maricel Părpăluță, Viorel Zoltan Sasca, Călin Vasile Vasi, Adrian Velcsov, Nicolae Lăzărescu, Valer Bercia, Ioan Dan Ciataraș Lossen, Ștefan Florin Cuzic, Cătălin Nicolae Galoș, Sandu Ambroziu Hanuș, Sorin Radu Iordăchescu, Ioan Joldiș, Aurel Popovici, Nicolae Iosif Rusan, Corneliu Vaida și Daniel Zăgănescu. Mai mulți din cei decorați nu au luat parte la ceremonie.

Petre Roman a lăudat modul în care Timişoara îşi cinsteşte eroii revoluţiei. În discursul său, Roman a atenţionat că populismul promovat de oamenii politici nu face bine statului. „Cei care am trăit revoluţia română şi care ne-am băut în ea ştim foarte bine ce aşteptări a născut Revoluţia română. Prin firea mea sunt un o optimist atât cât pot lupt pentru ca politica să meargă pe un drum de normalitate şi pentru ca lucrurile să fie îndreptate spre ceva pozitiv. Momentele acestea în care vorbim despre Revoluţia română ar fi trebuit să fie şi momente de speranţă” a spus fostul premier.

Fostul președinte Emil Constantinescu a atenționat că „de multe ori e mai ușor să mori pentru libertate decât să trăieșt în libertate. (…) În minciună se poate trăi, dar se trăiește urât. E important cel puțin să îți dorești să trăiești mai frumos”. Constantinescu a atenţionat că poporul român are nevoie de solidaritatea din anul 1989 şi că este mult mai uşor ca oamenii să se adune împotriva a ceva, decât pentru un ideal. E important de menționat că în același plen a fost votat și proiectul prin care membrii trupei Cargo au primit distincția de Cetățean de Onoare al Municipiului Timișoara.

În această seară, de la ora 20:00, va avea loc depunerea de candele pe treptele Catedralei.

2 COMENTARII

  1. Fanfaronada Primarului ! In fapt cei mai napastuiti Revolutionari sunt cei din Timisoara, unde primaria NU ACORDA DREPTURILE CONFERITE PRIN LEGE!
    Revolutionari, Raniti sau Urmasi evacuati din casele furate de RRomi ca „restituite”nu primesc nici locuinte, nici 500 mp teren de constructie locuinte, NIMIC!
    PRIMARIA ISI ADUCE AMINTE DE EI DOAR CA SA SE LAUDE, MINTIND PRIN ASCUNDEREA REPRESIUNII LA CARE SUNT SUPUSI REVOLUTIONARII DE CATRE CONSILIUL LOCAL IN FRUNTE CU PRIMARUL!!! GASCA DE NEOCOMUNISTI INFILTRATI IN „DREAPTA”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.