Au apărut primele nuielușe de Moș Nicolae, la Timișoara. Bețele naturale, vedete...

Au apărut primele nuielușe de Moș Nicolae, la Timișoara. Bețele naturale, vedete și în acest an. Cu ce prețuri se vând GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

bete mos nicolae

Prichindeii care nu au fost cuminți vor primi, și în acest an, pe lângă dulciuri sau jucării, și o nuielușă, așa cum spune tradiția. Deși mai sunt câteva zile până la Moș Nicolae, comercianții au început să-și expună marfa în centrul Timișoarei, și nu numai.

La fel ca în anii precedenți, bețele naturale, din scorțișoară sau cu diferite accesorii croșetate sunt vedete în capitala Banatului. De altfel, aceste bețe se vând și cel mai bine. O timișoreancă în vârstă de 65 ani ne povestește că realizează bețe de Moș Nicolae doar naturale de zece ani, din momentul în care a ieșit la pensie.

„Eu și soțul meu suntem obișnuiți cu lucrul și nu putem sta. M-am apucat din ianuarie să confecționez bețele, câte puțin în fiecare zi. Am venit doar cu bețe naturale pentru că nu am bani să investesc în funde, moșuleți și atunci le lucrez eu. Aproape nimic nu e cumpărat, totul e făcut de mine. Lumea apreciază aceste bețe naturale, că altfel nu aș mai face”, ne spune doamna Silvia, care vinde bețele cu prețuri cuprinse între 3 și 6 lei, în fața ceasului floral.

bete mos nicolae

În ceea ce privește bețele din scorțișoară, acestea se vând cu cel mult 10 lei. Între 5 și 10 lei costă și nuielușele cu ghetuțe croșetate sau tricotate. Nu lipsesc nici felicitările de Moș Nicolae, miniaturile reprezentative sau coronițele din conuri și crengi de brad, care se pot cumpăra cu cel mult 30 lei.


Timișorenii care nu doresc să investească prea mult în bețele de Sf. Nicolae pot cumpăra și cu doi sau trei lei bucata, dar aceste nuielușe sunt mai simple sau din plastic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.