Autostrada Timişoara – Lugoj ar putea fi deschisă integral de astăzi. Vezi...

Autostrada Timişoara – Lugoj ar putea fi deschisă integral de astăzi. Vezi anunțul făcut de șeful CJT, Titu Bojin

0
DISTRIBUIȚI

autostrada7

Veşti bune în prag de Crăciun, oferite de şeful Consiliului Judeţean Timiş, Titu Boiin. Acesta a informat ieri că al doilea tronson din autostrada Timişoara-Lugoj ar putea fi deschis traficului.

„Sper, cu ajutorul lui Dumnezeu, ca mâine (n.r. – azi) să dăm drumul la autostradă, comisia de recepție va fi aici pentru a da drumul. Urmează ca după ce autostrada va fi dată în funcțiune să facem demersurile necesare, avem aprobate cele trei ieșiri la Bethausen, Șanovița, Recaș și să poată intra în discuție cea de-a patra coborâre, de la Sânandrei, cu bani de la CNADNR.


Ne străduim să facem în așa fel încât să obținem aceste lucruri”, a declarat Titu Bojin.

În 10 decembrie, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, vizita lotul II şi declara că „acest lot de autostradă, așa cum arată acum, este recepționabil. Evident că nu eu decid cine îl recepționează, dar din mașină arată bine. Am fost până în capăt, cred că nu mai e un secret faptul că în afară de lucrările care nu țin de siguranța circulației, cele pentru opriri pentru refugii, restul ar putea fi finalizat odată cu marcajul. Marcajul, mi-au spus cei de la firma constructoare, mai trebuie făcut pe circa 30 de kilometri, pe ambele sensuri. Din păcate, asta nu ține de dânșii, pentru că sunt niște condiții de vreme, niște condiții tehnice care trebuie să permită realizarea unui marcaj, e vorba de umiditate redusă și de temperatură peste 4 grade. Avem și un termen relativ la data când va apărea soarele, dânșii au spus șapte zile, eu aș merge undeva la zece zile, dacă am avea zece zile uscate am putea să încheiem și să semnăm recepția pentru zona de rulare fără spațiile organizate în lateralul autostrăzii”. Ministrul a exclus atunci realizarea unui marcaj temporar pentru ca ruta să poată fi deschisă cât mai rapid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.