Burse uriaşe pentru 70 de doctoranzi din Timişoara. Cum au fost sprijiniţi...

Burse uriaşe pentru 70 de doctoranzi din Timişoara. Cum au fost sprijiniţi să facă cercetări

0
DISTRIBUIȚI

studenti uvt

70 de doctoranzi de la Universitatea de Vest din Timişoara au fost sprijiniţi să facă cercetări la cel mai înalt nivel. În cadrul unui proiect derulat pe o perioadă de şase luni, care a avut o finanţare de peste 1,1 milioane euro, tinerii cercetători au beneficiat de burse în valoare de 1.800 lei.

Proiectul a fost finanţat cu bani de la Uniunea Europeană şi se numeşte „Cercetări doctorale multidisciplinare competitive pe plan european”.


Acesta a vizat sprijinirea financiară a 140 de doctoranzi, jumătate de la Universitatea de Vest din Timişoara şi jumătate de la Universitatea din Bucureşti, parteneră în proiect.

„Activitățile implementate au avut rolul de a asigura debutul în carieră al cercetătorilor și crearea unui mediu adecvat de cercetare prin dezvoltarea rețelei de cercetare, a vizitelor de studiu și a schimbului de bune practici, precum și prin punerea în contact a cercetătorilor prin intermediul tuturor activităților proiectului, a stagiilor de mobilitate și a participării la conferințe și diverse manifestări științifice”, transmit reprezentanţii UVT.

În cadrul proiectului a avut loc şi o competiţie între doctoranzii participanţi, cu scopul obţinerii unor rezultate ale cercetării cât mai competitive. Astăzi, de la ora 17.00, la Timişoara, cei mai buni doctoranzi vor fi şi premiaţi, în cadrul „Galei cercetătorului doctoral”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.