Ca-n povești. Timișorenii care ajung în Țara Moților se pot plimba cu...

Ca-n povești. Timișorenii care ajung în Țara Moților se pot plimba cu MOCĂNIȚA, de sărbători

0
DISTRIBUIȚI

mocanita tara motilor

Timișorenii care-și propun să ajungă, în această lună, în Țara Moților, una dintre cele mai frumoase zone turistice din România, se pot plimba cu mocănița. Este vorba de celebrul tren de altădată care îi ducea pe minerii din zona Bradului la muncă.

Potrivit Glasul Hunedoarei, mocănița a fost pusă în funcțiune în acest sfârșit de săptămână.


Trenul reprezintă o atracție mai ales pentru copii, asta pentru că l-a adus, astăzi, pe Moș Nicolae, dar cu el va veni și Moș Crăciun. Mocănița din Țara Moților circulă pe ruta Crișcior – Brad astăzi, dar și în zilele de 13 și 20 decembrie, precum și în perioada 26 decembrie – 3 ianuarie, special pentru turiști. Părinții vor putea servi în tren un ceai cald sau un vin fiert pe perioada călătoriei, iar micuții care îi vor spune poezii și cântece lui Moș Crăciun, dulciuri.

Prețul unei călătorii dus-întors costă 10 lei pentru copii și 15 lei pentru adulți. Trenul este compus dintr-o locomotivă cu abur „Crișcior 5”, vagoane pentru călători și un vagon bar. Mocănița din Țara Moților a fost construită în anul 1957 și face parte din patrimoniul național cultural al României. Linia Brad – Crișcior a fost realizată în anul 1907 și a fost folosită până în 1998 pentru transportul produselor miniere și de cărbune. Cursele în scop turistic cu mocănița au fost reluate în urmă cu patru ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.