Cămăşi tradiţionale lucrate manual, pietre pictate sau toiege sculptate, într-un târg inedit...

Cămăşi tradiţionale lucrate manual, pietre pictate sau toiege sculptate, într-un târg inedit cu vânzare, la Timişoara. Cât costă o ie cu care să impresionezi de sărbători FOTO

0
DISTRIBUIȚI

ie

Peste 20 de mici meşteşugari şi artizani şi-au dat întâlnire, în perioada 11 – 15 decembrie, la Casa Tineretului din Timişoara. Aici are loc cea de-a doua ediţie a unui eveniment inedit, şi anume Târgul Regional pentru Meşteşugari şi Artizanat din Regiunea Vest. Acţiunea este organizată de Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Timişoara, cu scopul de a promova micii meşteşugari şi produsele tradiţionale româneşti.

Astfel, timişorenii care sunt în căutarea unui cadou special pe care să-l ofere celor dragi de Crăciun, au nevoie de o decoraţiune inedită de sărbători sau doresc să cumpere o ie sau o rochie tradiţională sunt aşteptaţi să treacă pragul târgului. Lumânări parfumate în formă de oameni de zăpadă, coroniţe din conuri şi muşchi verde, săculeţi lucraţi manual sau căciuli tricotate sunt doar câteva dintre produsele pentru care pot opta timişorenii.

lumanare om de zapada

Nu lipsesc de la târg nici pietre pictate de Crăciun, toiege sculptate, coşuri împletite şi nici cămăşile tradiţionale. Liliana Floare este din Prahova şi a venit la Timişoara pentru prima dată pentru a-şi promova iile brodate manual, care au diferite culori. Acestea se vând cu preţuri cuprinse între 180 lei şi 400 lei. Cele mai scumpe sunt rochiile tradiţionale, care ajung să coste şi 500 lei. Liliana Floare ne povesteşte că are nevoie de aproximativ două săptămâni pentru a realiza o cămaşă tradiţională, iar la o rochie lucrează chiar şi o lună.

„Obiectele expuse în cadrul târgului sunt extrem de frumoase şi cred că toţi timişorenii pot să găsească aici obiecte pe care să le dăruiască celor dragi. Majoritatea meşteşugarilor sunt din vestul ţării, dar avem şi meşteşugari din alte zone.


Târgul va dura cinci zile, în cadrul acestuia vor fi organizate ateliere şi demonstraţii, vom avea un olar care va aduce o roată şi va construi pe viu o oală. De mâine, va fi şi un mic colţ dedicat copiilor, care vor putea decora podoare de Crăciun şi vor putea picta obiecte de ceramică. Vom avea, de asemenea, o demonstraţie a producătorilor de cuţite artizanale”, a explicat, astăzi, Adrian Păşcuţă, şef OTIMMC Timişoara. Intrarea la târg este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.