Ce spune Inspectoratul de Stat în Construcții despre pasajul Michelangelo și când...

Ce spune Inspectoratul de Stat în Construcții despre pasajul Michelangelo și când a programat un control al lucrării

0
DISTRIBUIȚI

michelangelo pasaj (26)În timp ce specialiști independenți atrag atenția că pasajul Michelangelo s-a executat cu economie, iar efectul este vizibil, primăria nu a putut oferi încă o explicație oficială, din partea asocierii de firme care a realizat lucrarea – Conselectrificarea și INSTGAT. Mai mult, cunoscător fin al problemelor de rezistență a construcțiilor, edilul Nicolae Robu a dat asigurări că fisurile apărute ar fi „normale”, în ciuda faptului că, până acum, la Direcția de Drumuri a Primăriei nu a ajuns punctul de vedere solicitat de municipalitate constructorilor care au executat cu 48 de milioane de lei o lucrare evaluate de proiectant la 63.

Inspecția de Stat în Construcții vine să completeze tabloul halucinant al autorităților care minimalizează problemele pasajului, adică fisurile și infiltrațiile, cu un răspuns exagerat de tehnic, gândit parcă să facă și mai de neînțeles situația: „Fisurile (…) sunt rosturi în plan vertical, rosturi de lucru.


Fundaţiile pasajului sunt indirecte, pe pereţi mulaţi cu adâncime variabilă, între 8 şi 15 m, în interiorul pasajului. În vederea lucrărilor de igienizare privind aspectul estetic şi pentru amplasarea corpurilor de iluminat, proiectanul a propus soluţia de cămăşuială cu plasă dublă. Partea superioară a pereţilor mulaţi, care include şi bretele drumurilor de acces spre şi înspre şi dinspre pasaj, a fost hidroizolată pe grinda de legătură care uneşte pereţii mulaţi, pe toată lungimea pasajului. Conform tehnologiei de execuţie, hidroizolaţia nu a fost executată pe pereţii mulaţi, ci prin înfigere cu un utilaj special, însă acest aspect nu constituie o neconformitate. În vederea evitării surpării, în cursul execuţiei s-a folosit o o soluţie de noroi bentonitic ce are rol de asigurare în plan vertical a săpăturii. Menţionăm faptul că în interiorul pasajului există un sistem de canalizare propriu, care poate funcţiona cu generator, inclusiv în lipsa energiei electrice. Inspectoratul Judeţean în Construcţii Timiş a programat un control al urmăririi comportării în timp a acestui obiectiv, control care va avea loc în trimestrul I al anului 2016”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.