Cei mai pricepuți măcelari din Banat se întrec la tradiționala tăiere a...

Cei mai pricepuți măcelari din Banat se întrec la tradiționala tăiere a porcului de Ignat. Unde are loc concursul

0
DISTRIBUIȚI

taiat porc (5)

Cei mai pricepuți măcelari din vestul României, din Serbia și din Ungaria se întâlnesc, din nou, la Jimbolia, la tradiționala tăiere a porcului de Ignat, sâmbătă. Aceasta este a 15-a ediție a „trilateralei” de tăiat porcul. Măcelarii prepară apoi cârnați și alte delicatese, întrecându-se în măiestrie.
La întrecerea tăierii porcilor de Ignat care are loc la Jimbolia deja de 15 ani, vor participa echipe din Nova Crnja (Serbia), Srpska Crnja (Serbia), Pusztamérges (Ungaria), iar din Jimbolia, pe lângă echipa primăriei și cea a consiliului local, își vor demonstra priceperea echipele Departamentului de Jandarmi, a Asociaţiei Banat Ripensis – reprezentată de comuna Lenauheim, precum și o echipă de tineri din oraș.

Dacă pe vremuri sârbii respectau tradiția și împușcau porcii, ca în ultimii ani, godacii vor fi asomați, în conformitate cu normele europene, începând cu ora 7.


Apoi animalele vor fi pârlite, tranșate, iar măcelarii vor trece la prepararea mezelurilor.

Concursul are loc la Expo Ripensis. La final va fi organizată o masă festivă, iar preparatele vor ajunge la Centrul de copii «Sfântul Francisc», Centrul de zi pentru persoane cu dizabilităţi «Nu mă uita», Spitalul orăşenesc «Dr. Karl Diel» şi Căminul de persoane vârstnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.