Centru regional de competenţe şi dezvoltare a furnizorilor în domeniul automotive, inaugurat...

Centru regional de competenţe şi dezvoltare a furnizorilor în domeniul automotive, inaugurat la Timişoara. Ce activităţi vor avea loc în clărirea construită cu bani europeni

0
DISTRIBUIȚI

centru automotive 2Este oficial- de astăzi, Timişoara are un Centru regional de competenţe şi dezvoltare a furnizorilor în domeniul Automotive. Proiectul a fost implementat din 22 august 2012 şi a fost inaugurat astăzi de primarul Timişoarei, Nicolae Robu. Valoarea centrului situat în Freidor este de 12.625.307,35 lei ( inclusiv TVA ), iar valoarea echipamentelor de lucru este de 4.884.231,04 lei ( inclusiv TVA ).


Lucările la noul centru au fost executate de SC CONSTRUCTIM SA şi SC STARETO SRL, din Timişoara, iar echipamentele de lucru au fost furnizate de SC ALLMETECH TOOLS & MACHINES SRL din Iaşi.

Conform datelor din proiect, crearea acestui centru va susţine „implementarea unui pachet de servicii şi a unor programe de training în beneficiul întreprinderilor din sector, toate acestea vizând creşterea competenţelor furnizorilor regionali din domeniul construcţii de maşini/automotive şi, implicit, creşterea performanţei sectorului automotive la nivel regional, fapt care va conduce la sprijinirea dezvoltării durabile a polului urban de creştere Timişoara prin creşterea atractivităţii zonei pentru investiţii. Clădrirea din Freidorf este acoperită cu panouri solare”. Magdei Nicoară, director interimar la Direcţia de Dezvoltare a Primăriei Timişoara a explicat că în noul centru se va face instruirea personalului care munceşte în domeniul Automotive. Tot aici se va desfăşura şi producţia de componente. Nu în ultimul rând, în clădire se pot ţine şi conferinţe în domeniul Automotive, centrul având o capacitate pentru întâlniri cu 100 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.