CH Poli SPARGE ghinionul și învinge Steaua cu mai mult sprijin din...

CH Poli SPARGE ghinionul și învinge Steaua cu mai mult sprijin din tribună. Ce spune căpitanul Cristi Fenici despre problemele financiare FOTO & VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

CH Poli Steaua (25)

Formația alb-violetă de handbal masculin a câștigat în sfârșit după o serie neagră de partide încheiate defavorabil și pe muchie de cuțit. Astăzi, CH Poli s-a bucurat după un an de zile de sprijinul galeriei de la fotbal și a învins-o pe Steaua cu 28-26 după un nou final palpitant.

Aniversarea echipei de fotbal alb-violete a adus în acest weekend și ultrașii în Sala ”Constantin Jude”. Dacă în urmă cu un an Poli ceda la handbal la limită cu Dinamo, acum meciul cu Steaua a atras un public numeros după o perioadă destul de lungă cu jocuri fără prea mulți spectatori în ”Olimpia”.

Cu acest sprijin suplimentar elevii lui Pero Milosevic au început pozitiv partida din runda a 15-a. Oaspeții au fost conduși cu 5-3 și 8-5 la start dar au reușit să egaleze la 9. Poli s-a desprins din nou pe finalul primei reprize, a avut și patru goluri avantaj, maximum înregistrat în duelul de azi. La pauză s-a intrat cu 14-11 pe tabelă pentru gazde.

Repriza secundă a început cu o nouă desprindere: 17-13 după golul lui Grigoraș. Bucureștenii aveau să revină, Georgescu punctând pentru a-și apropia echipa la o lungime (19-18). Fenici părea să-și desprindă echipa decisiv (scor 22-19), dar problemele timișorenilor apar ca de obicei în jurul minutului 50. Florea, omul cu execuția de la 7 metri al Stelei, egalează la 22. Folosirea mai multor tineri pentru a atenua oboseala s-a dovedit însă inspirată pentru alb-violeți. Călin Leordean, Leonard Ștefan, Szentpeteri, dar și Neamțu, au ajutat la rulaj. Lasica și-a dus echipa la două goluri avantaj, dar finalul era din nou interzis cardiacilor. Asta și datorită greșelilor copilărești ale lui Chikovani și compania. Steaua egalează și trece în avantaj singura dată în meci, prin Cian, la 25-26, când mai erau patru minute de jucat. Totuși, de această dată, cu moral venit și din tribună, timișorenii au reușit să repreia frâiele prin același Lasica (27-26) când mai era un minut și jumătate din meci. Steaua ratează atacul și Fenici stabilește scorul final cu un șut în forță spre bucuria publicului.

Victoria o duce pe Poli momentan pe locul 6, cu 25 de puncte. Alb-violeții sfârșesc astfel patru jocuri consecutive decise în final în defavoarea lor, trei dintre ele fiind eșecuri, cu Reșița, Odorhei și Dinamo. Iar remiza, ultima, a fost înregistrată la CSM. Pentru timișoreni urmează un nou test afară în seria dificilă din această lună, joacă joi pe terenul vecinei de clasament din Turda (locul 5, 26 puncte). Steaua rămâne pe 4 cu 26 de puncte.

CH Politehnica Timișoara: Chikovani 9 goluri (1 din 7 metri), Fenici 6, Grigoraș 4, Leordean 2, Lasica 5, Pejovic 2.

Steaua București: Irimescu 1 (1), Szoke 7 (1), Johannson (1), Grasu (3), Florea 5 (4), Cian 5 (1), Georgescu 3.

Sunt probleme! Am luptat ca să demonstrăm ce merităm să fim susținuți de Timișoara”

Tehnicianul lui CH Poli, Pero Milosevic, a fost încântat de atmosfera și deznodământul de azi. ”Pentru noi a fost o partidă dură, dar am câștigat pentru că am jucat bine în toate partidele… Jucătorii mei au câștigat și cu inima această partidă, ca să nu spun alte vorbe și sunt bucuros de acest lucru.


Sunt nemulțumit de alte aspecte, nu am jucat așa de bine precum în alte meciuri, dar acum am câștigat. Sper ca publicul acesta să devină și mai numeros, să fie cu noi, pentru că merităm. Ne concentrăm să jucăm, nu vorbim de alte lucruri, de problemele avute cu sala, altele… E important să ne recuperăm jucătorii. Ritmul e incredibil, cu cinci meciuri în 14 zile. Felicit și echipa adversă, pentru că e un rival și a fost un meci bun, cu tensiune, public fenomenal! Cu Dinamo ne-a lipsit, de acest public avea nevoie echipa”, a declarat Pero Milosevic.

Căpitanul lui Poli, Cristian Fenici, a vorbit la rândul său despre susținerea publicului. Dar și despre problema spinoasă a banilor care întârzie în ciuda înființării recente a SCM-ului (Sport Club Municipal Timișoara). ”Ne-am dorit foarte mult victoria azi, mai ales că în tur la ei am făcut un meci slab… Îi așteptam la noi acasă. Ne-am dorit foarte mult, mai ales din cauza situației prin care trecem, pentru că nu avem o situație foarte bună. Au fost multe discuții, promisiuni, care până acum nu s-au concretizat. Pentru noi e dificil să luptăm și să ne antrenăm zilnic 100%, să jucăm 100%, sper să vină oameni și din alte părți să ne susțină. Mulțumesc publicului, sala a fost fenomenală. Galeria pe care nu am mai văzut-o de anul trecu. Păcat că nu mai avem meciuri acasă. Îi așteptăm la anul, chiar îmi pare rău că nu am făcut mai multe în meciurile precedente să fim acolo sus. Oricum vrem în primele opt, acesta e obiectivul, apoi nu se știe ce se întâmplă. Putem urca și pe 4, aici la Timișoara va câștiga tot timpul echipa mai bună. Sperăm să se rezolve problemele pentru că sunt probleme destul de mari… Conducătorii știu mai bine, sunt promisiuni deocamdată, încă nu s-a concretizat nimic. Pentru asta am și luptat azi, ca să demonstrăm că merităm să ne susțină orașul Timișoara… Cu așa atmosferă aș juca și peste 60 de minute, dăm totul și în continare”, a spus Fenici.

De partea cealaltă steliștii au trăit momente asemănătoare cu timișorenii în ceea ce privește finalurile de meci din acest sezon. ”A fost un meci frumos, din nefericire l-am pierdut, consider că l-am făcut cadou. Sunt supărat pe câțiva băieți, nu e normal să pierdem iar așa meciul. Va trebui să luăm măsuri. Atitudinea a fost bună, mi-a plăcut tot ce înseamnă Poli Timișoara… Trebuie să mergem mai departe. Am pierdut pe mâna noastră”, a explicat Ovidiu Mihăilă, antrenorul lui Steaua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.