CHIN în iarnă: ACS Poli părăsește Cupa României după un duel cu...

CHIN în iarnă: ACS Poli părăsește Cupa României după un duel cu ASA decis la penalty-uri GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

POLOI TIMISOARA - AS A TG MURES01_resize

ACS Poli a avut o șansă bună să-și salveze sezonul de toamnă. Timișorenii au avut avantaj pe teren, atât în ceea ce privește scorul de pe tabelă, 1-0 la pauză, cât și în ceea ce privește numărul de jucători, un om în plus în prelungiri. Până la urmă bănățenii au repetat scenariul dezamăgitor din campionat, fiind egalați. Cum sfertul de Cupă nu se putea încheia nedecis, atunci elevii lui Florin Marin au cedat la penalty-uri, scor final 7-8 (1-0, 1-1).

Oportunitate importantă de a-și spăla din păcate meciul din Cupă al lui ACS Poli a început cu câteva schimbări față de duelul de la Chiajna. Unul dintre numele noi din primul 11, Cristi Bărbuț, a avut și prima șansă a partidei, dar șutul său s-a dus în plasa laterală. Oaspeții, cu mai multe rezerve, au dat primul semnal de viață în minutul 18, când o centrare nu a putut fi ajunsă nici de Axente și nici de Ramiro Costa. Mureșul a rămas însă destul de înghețat și le-a oferit multe oportunități gazdelor. În minutul 24 o astfel de oportunitate avea să fie fructificată de timișoreni. Llorente Manas trimite pe culoar pentru Elek și vârful lui ACS Poli marchează cu toată opoziția lui Stăncioiu ieșit în întâmpinare.

În minutul 36 putea fi 2-0 pentru gazde. Elek șutează tot din interiorul careului, Stăncioiu respinge, dar Velayos comite un henț stupid în loc să îndepărteze o minge moartă în duel cu Bărbuț. ACS Poli se vede beneficiară a unui penalty însă Javier Hernandez, remarcatul din campionat, trimite previzibil pentru portarul lui ASA, care respinge execuția.

Scenariu cu repetiție

Partea a doua a început ceva mai bine pentru vizitatori, care au părut în rest o echipă fără chef de un meci suplimentar și într-o seară de marți. Cea mai periculoasă fază a venit de la ex-bănățeanul Mircea Axente, care a zguduit bara, undeva la exterior de vinclu, după o minge întoarsă bine de un coleg în minutul 47. Mai târziu, Brandan (52) și Gorobsov de la distanță (63), au încercat să schimbe impresia. Pe final mureșenii au încercat să împingă mai mult jocul, parcă realizând în sfârșit că e vorba de un joc eliminatoriu. În minutul 70 o lovitură liberă a fost deviată periculos de fundașul Balic, dar Kirschstein a fost din nou la post. Peste două minute ACS Poli putea liniști jocul. Llorente încheie însă acțiunea cu un șut scos de Stăncioiu de sub bară.

Până la urmă ASA a fost răsplătită pentru insistența. În minutul 80, Balic trimite cu capul din careu din centrarea lui Brandan și Kirschstein nu poate decât să devieze balonul în propria poartă. ACS Poli a pierdut și mai mult din ritm în final, când a rămas practic, prin schimbări, cu doar doi jucători ofensivi veritabili: Curtean și Elek. Totuși, în minutul 86 ”ofensivul” Sarmov putea da lovitura. Cel mai contestat dintre titularii lui Florin Marin a trimis puternic cu capul, dar Stăncioiu a avut un reflex salvator de la bară. În prelungirile timpului regulamentar Brandan le oferă un avantaj gazdelor pentru reprizele suplimentare, colecționând al doilea galben în meci după faultul asupra lui Elek.

Chin în iarnă

Cele două reprize de prelungiri au început cu reduta mureșeană atacată de numeroșii închizători ai lui ACS Poli. Dar au început să apară șansele din faze fixe. Belu având două ocazii în minutul 98, loviturile sale cu capul nu au găsit însă plasa. Minutul 100 a adus o nouă intevenție salvatoare a portarului ardelean la o reluare marca Elek. În minutul 110 a venit rândul lui ASA să amenințe. Gonzalez fiind aproape să deturneze o minge în plasa neamțului Kirschstein. Timișorenii au fost în mod logic mai periculoși cu omul în plus, dar și când mai erau trei minute de jucat Elek a trimis tot în blocajul lui ASA.


Până la urmă puținii spectatori care au rezistat frigului au fost exasperați de reluările anapoda din careu ale lui Curtean și compania. S-a ajuns la loteria penalty-urilor. Aici deznodământul s-a amânat din nou pentru că în seria de câte 5 execuții toți fotbaliștii și-au găsit ținta. A urmat moartea subită, acolo unde primul care a cedat a fost Andrei Artean, Stăncioiu reușind să respingă penalty-ul.

ACS Poli părăsește cu capul jos Cupa României după ce a avut toate avantajele. ASA se răzbună pentru eșecul din campionat (0-2) și atinge din nou semifinalele competiției KO.

Filmul penalty-urilor: Gonzalez (ASA) 1-2, Elek (ACS Poli) 2-2, Gorobsov (ASA) 2-3, Curtean (ACS Poli) 3-3, Velayos (ASA) 3-4, Llorente (ACS Poli) 4-4, Borza (ASA) 4-5, Sarmov (ACS Poli) 5-5, Romario K. (ASA) 5-6, Melinte (ACS Poli) 6-6, Balic (ASA) 6-7, Ov. Popescu (ACS Poli) 7-7, Manolov (ASA) 7-8, Artean ratează.

ACS Poli Timișoara: Kirchstein – Belu, Scutaru, Luchin (cpt., 64 Melinte), D. Popescu – Llorente, Sarmov – Bărbuț (86 Ov. Popescu), J. Hernandez (74 Artean), Curtean – Elek. Pe bancă: Smaranda – Bocșan, Croitoru și Popovici. Antrenor: Florin Marin.

ASA Târgu Mureș: Stăncioiu – Golanski (115 D. Cândrea), I. Gonzalez, Balic, Velayos – Hanca (72 Borza), Gorobsov, Brandan, Romario K – Axente (62 Manolov), R. Costa. Pe bancă: Viciu – Feketics, Diaby, Dedov. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.