CIFRELE uluitoare ale nou promovatei ASU Politehnica care îi fac pe suporteri...

CIFRELE uluitoare ale nou promovatei ASU Politehnica care îi fac pe suporteri să viseze la Liga a II-a. Marius Cociu: ”Toată lumea e impresionată”

0
DISTRIBUIȚI

Hunedoara Poli (127)

ASU Poli a avut un impact aproape perfect cu fotbalul de eșalon național. Gruparea susținută de suporterii timișoreni a încheiat turul pe locul 1 în Seria a IV-a a C-ului și a obținut victorii pe linie pe teren propriu. ”Epopeea alb-violetă” pare un vis pe cale să devină realitate iar pe ”Știința” se vorbește deja de posibila promovare în Liga a II-a. Impresionat de parcursul din toamnă a fost și managerul sportiv Marius Cociu, care a vorbit pentru PRESSALERT.ro despre performanța așteptată de fani.

Mezina Timișoarei în fotbalul divizionar național nu a arătat deloc trac. Deși a pierdut nume precum Naidin sau Drăghici în vară ASU Poli a suferit primul eșec în Liga a III-a abia în runda a patra, la Lugoj. Celălalt pas greșit a survenit tot pe terenul unei conjudețene, la Becicherecu Mic, unde s-a înregistrat și cel mai dur rezultat: 0-3. În afara unui sughiț la Ighiu (scor 0-0) alb-violeții și-au învins toți adversarii. Inclusiv contracandidații din Cugir, Sebiș și Hunedoara. Pe stadionul celei din urmă ”Băieții în ghete” au reușit probabil cel mai bun joc, încununat cu un 3-0 fără drept de apel în fața unui public numeros. Toate acestea printr-un lot tânăr de jucători, în care cei crescuți pe plan local sunt majoritari.

”A fost un tur peste așteptări, nesperat, suntem într-un grafic pe care nu ne așteptam să-l facem. E o echipă nou promovată, cu schimbări în proporție de 30-40%. Au apărut juniorii. Au meritat să joace pentru că au arătat valoare. Au contribuit cu goluri și pase. Mă temeam puțin de trecerea de la juniori la seniori. Dar nu numai juniorii, toată echipa a avut o evoluție bună. După meciul de la Hunedoara, observatorii m-au întrebat de Țugui pentru rubrica remarcaților (n.r. sub 19 ani). La alte jocuri a fost Marin sau Giuricici”, a declarat Marius Cociu pentru PRESSALERT.ro.

Tinerii sunt cei care au impresionat cu adevărat sub comanda lui Sorin Brîndescu. Dacă la majoritatea grupărilor din B și C obligativitatea folosirii acestora pare un handicap, pe ”Știința” Andrei Țugui și compania au adus un plus. Fostul ”romanist” a marcat două goluri și a oferit o pasă decisivă în 13 apariții. Marius Marin, curtat de Inter Milano, s-a remarcat cu două ”assist-uri” pe lângă un joc consistent iar Marco Giuricici a fost de trei ori la locul potrivit pentru a marca goluri importante. Portarul Emanuel Fișteag, un alt produs LPS Banatul, nu a greșit când a intrat în poartă iar Alex Contescu și Dorin Codrea (1 gol și 2 ”assist-uri”) erau deja certitudini. ”Veteranii” lotului sunt Flavius Tulcan (30 ani), autor a patru goluri și șase pase decisive în tur, și portarul Paul Burtic (32), care a reușit să pareze un penalty important la Ighiu. Restul jucătorilor timișoreni sunt încă la prima tinerețe. Golgheterul echipei în tur e extrema Ionuț Vucea, cu cinci goluri. Mijlocașul a mai reușit și trei ”assist-uri”. În timp ce Răzvan Ghinescu (3 goluri/3 pase decisive) a fost motorul echipei în banda stângă. ”Mă așteptam ca jocul să fie bun, știam cum lucrează Sorin Brîndescu”, a precizat Cociu. Alături de Cugir, ASU Poli are și cei mai mulți marcatori din serie: zece.

11143504_875249522559511_4318548136039290784_n

Admirați și de Hagi.


”E clar, ne dorim promovarea”

Sosit după promovare la ASU Poli, Marius Cociu rămâne încântat de susținerea suporterilor în toate privințele. Dorința managerului sportiv e comună cu a fanilor. ”E clar că asta am declarat de la început, ne dorim promovarea dacă o putem realiza. M-au întrebat unii ce facem în Liga a II-a, mai ales că va fi probabil o singură serie, dacă vom fi arbitri în C, nu se pune problema de așa ceva! Noi vom da 100%. Sperăm ca eforturile noastre să atragă și mai mult pentru că ceea ce se întâmplă aici e extraordinar și toată lumea cu care am vorbit, inclusiv Gică Hagi și Cristian Bivolaru, erau impresionați și ne-au urat succes”, a conchis Marius Cociu.

Pentru ASU Poli urmează o binemeritată vacanță de iarnă. La bursa zvonurilor au apărut deja două nume care s-ar putea îndrepta spre ”Știința” chiar de la rivala ACS Poli: Alex Popovici și Adrian Poparadu. Despre politica de transferuri Marius Cociu e sigur: ”Dacă putem să ne întărim, în funcție de priorități, o vom face. Fie că e vorba de jucători de la Banatul, ACS sau Electrica”.

Alb-violeții din C vor reveni la pregătire în 2016 în data de 18 ianuarie și vor pleca o săptămâna mai târziu într-un stagiu centralizat în vestul țării. Două amicale sunt deja stabilite. La Timișoara se va juca cu Sutjeska, o echipă din Liga a III-a sârbă, în timp ce un alt joc cu iz internațional va fi disputat în Ungaria pe terenul grupării de eșalon terț din Szeged. ASU Poli se odihnește pe prima poziție cu 34 de puncte, trei, respectiv șase mai multe față de urmăritoarele din Alba, Metalurgistul Cugir și Performanța Ighiu.

„Mulțumesc jucătorilor, pentru că au avut un an foarte greu și au dat dovadă de mult caracter și sacrificiu în această perioadă. Să nu uităm că în iarnă, când am început pregătirea, nu eram favoriți la promovare. Am avut un retur în primăvară cu 21 de meciuri oficiale și am luat vacanță după o lună, chiar o lună și jumătate după celelalte echipe de Liga a III-a. A urmat din nou o pregătire de vară foarte grea. A fost un an de muncă asiduă și vreau să le mulțumesc jucătorilor”, Sorin Brîndescu, antrenor ASU Politehnica (druckeria.ro).

ASU Poli Sebis (48)

Statistica jucătorilor:

Robert Rogojină (0 prezențe/0 goluri), Paul Burtic (10/0), Emanuel Fișteag (5/0) (portari) – Cristian Gălan (13/2), Cristian Aldea (0/0), Ioan Ugocian (0/0), Dănuț Bilia (14/1), Narcis Damian (7/0), Alexandru Contescu (9/0), Carol Taub (12/0), Branimir Stefanovici (8/0) (fundași) – Dinu Rebenciuc (8/0), Alex Birău (11/3), Mădălin Stancu (9/0), Marius Marin (12/0), Dorin Codrea (10/1), Andrei Țugui (13/2), Răzvan Ghinescu (14/3), Ionuț Vucea (13/5), Marco Giuricici (14/3) (mijlocași) – Alexandru Bădăuță (14/2), Flavius Tulcan (13/4), Alex Rus (1/0) (atacanți).

Alte cifre:

8 meciuri consecutive fără eșec, între etapa a IV-a (0-1 la Lugoj) și etapa a XIV-a (0-3 la Becicherecu Mic), dintre care șapte jocuri au fost încheiate cu victorie

20 de jucători folosiți din lotul total de 23 de nume

1.000 de spectatori au fost aproximativ în medie la jocurile lui ASU Poli de pe teren propriu iar meciul de la Hunedoara a atras circa 4.000 de spectatori

Linia de clasament: 

1          ASU Poli Timişoara    14        11        1          2          26-11   34

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.