Sume ENORME vor fi plătite din bugetul local pentru proiectele din fonduri...

Sume ENORME vor fi plătite din bugetul local pentru proiectele din fonduri europene nefinalizate la timp de administraţia Robu. Vezi câţi bani au aprobat, în primă fază, consilierii locali

0
DISTRIBUIȚI

 

euro 100

Proiect important votat vineri în plenul Consiliului Local Timișoara. Aleșii locali au aprobat alocarea unor sume de bani pentru proiectele finanţate din fonduri europene. Mai exact, toate proiectele implementate cu fonduri europene în urbea de pe Bega ar trebui finalizate până la 31 decembrie 2015. E important de precizat că toți banii decontați până la acea dată vor fi plătiți de Uniunea Europeană, urmând ca lucrările care nu au fost finalizate până la acea dată să fie achitate de la bugetul local.

Astfel, dacă proiecte precum reabilitarea malurilor Begăi sau a centrului istoric nu ar trebui să cauzeze probleme, altele precum reabilitarea blocurilor sau implementarea sistemului de trafic management ar putea cauza probleme și ar putea duce la cheltuirea unor sume importante de la bugetul local.


9.200.000 lei au fost alocaţi pentru proiectul de anvelopare termică a blocurilor,12.400.000 lei pentru proiectul de reabilitare a malurilor Begăi, 1.890.000 lei pentru proiectul de reabilitare a Liceului Nikolaus Lenau, 1.860.000 lei pentru proiectul de reabilitare a Liceului CD Loga, proiectul de reabilitare a Liceului Jean Louis Calderon au fost alocați 2.723.200 lei, iar pentru proiectul Centrului de Competențe în Automotiv 210.000.000 lei. Suma de 15.000 lei a revenit proiectului de trafic management. În cazul anvelopării blocurilor, PRESSALERT.ro a dezvăluit încă de la începutul proiectului, ilegalităţile comise de administraţia Robu care au dus la întârzieri importante în derulare, mergându-se până la trucarea de achiziţii publice şi încălcări flagrante ale legislaţiei.

Primarul Nicolae Robu a declarat că „am votat pentru că astfel se cere prin procedura instituită de Ministerul Dezvoltării Regionale și a Administrației Publice, de autoritatea de management pe aceste proiecte. E nevoie să se adopte hotărâri cu angajamente că ceea ce rămâne nefăcut din proiecte până la sfârșitul anului este susținut de la bugetul local, pentru ca proiectele să fie duse la bun-sfârșit în integralitatea lor. Sumele sunt estimative, sumele reale se vor ști la sfârșitul anului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.