Colaborarea dintre jandarmi și poliția de frontieră arde la buzunar traficanții de...

Colaborarea dintre jandarmi și poliția de frontieră arde la buzunar traficanții de țigări. Ce amenzi RECORD s-au dat FOTO și VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

4630m

Colaborarea dintre Poliția de Frontieră Timișoara și Gruparea Mobilă de Jandarmi este un real succes. Deja au fost efectuate 570 de misiuni la frontiera de stat a României, fiind constatate 53 de fapte ilegale, și s-au aplicat amenzi de peste 17000 lei în numai 9 zile de la începerea misiunii de cooperare dintre I.T.P.F. Timişoara şi G.J.M. Timişoara
”Începând cu data de 30.11.2015, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Timişoara acţionează în baza unui plan comun de menţinere, asigurare a ordinii publice şi creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului, atât în punctele de trecere a frontierei de stat, cât şi la frontiera verde”, informează Mihaela Leș, de la Poliția de Frontieră Timișoara.

image3Poliţiştii de frontieră, sprijiniţi în cadrul acţiunilor de cooperare de jandarmii din cadrul Grupării Mobile Timişoara, au constatat 14 infracţiuni şi 39 contravenţii săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini și au fosat aplicate amenzi contravenţionale de 17.085 lei.

Un exemplu de colaborare între cele două instituţii a fost înregistrat ieri, când poliţiştii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul jandarmeriei şi inspectori vamali au depistat 295 pachete de ţigări de contrabandă şi 21 l alcool, ascunse în roata de rezervă a unui autoturism.


”Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara si din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Timisoara, au desfăşurat în zona de competenţă o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, ocazie cu care, pe comunicaţia E70 spre localitatea Timişoara, a fost oprit pentru control, autoturismul marca „Renault” înmatriculat în judeţul Caraş Severin, despre care existau suspiciuni că ar putea transporta ţigări. În urma efectuării controlului amănunţit împreună cu câinele de serviciu Pona (specializat în descoperirea produselor din tutun) a fost descoperită ascunsă în anvelopa de rezervă a autoturismului, cantitatea de 295 pachete tigări, marca „Trokadero Slims”, netimbrate. Totodată, în autoturism a mai fost descoperită cantitatea de 20 litri lichid incolor cu miros specific de alcool, disimulată în 40 sticle de bere a câte 500 ml fiecare, 1 litru alcool ambalat într-un recipient de plastic, cu inscriptia Alkohol Etilic, cu timbru de Serbia. Faţă de cele constatate, Alin T. a declarat că nu cunoaşte provenienţa bunurilor descoperite în maşina sa. Inspectorii vamali au aplicat persoanei în cauză o sancţiune contraventională în valoare de 5000 lei, iar întreaga cantitate de ţigări şi alcool în valoare de 4.760 lei a fost ridicată în vederea confiscării”, mai spune MIhaela Leș.

4631mTraficul de persoane şi mijloace de transport prin punctele de trecere a fost de peste 78.900 treceri persoane, atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din ţară şi de peste 27.500 treceri mijloace de transport.

1 COMENTARIU

  1. Da ma da…si marmota invelea ciocolata…
    Parca numai de acum stiu frontieristii cum se transporta tigarile…
    Dar cum ramane cu TIR-urile?Sau cu baxurile transportate cu maisnile Politiei de Frontiera?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.