Comisia Europeană a adoptat noi reguli pentru o mai bună localizare a...

Comisia Europeană a adoptat noi reguli pentru o mai bună localizare a avioanelor în caz de accident

0
DISTRIBUIȚI

sinai avion rusesc

Comisia Europeană a adoptat miercuri noi reguli pentru o mai bună localizare a avioanelor în caz de accident, prevăzând în special dispozitive de reperare care emit semnale pe o durată mai lungă, transmite AFP.

Decizia vine ca reacție la accidente aeriene recente, precum cel al zborului MH370 al Malaysia Airlines în 2014, a cărui epavă nu a fost găsită nici acum, sau al zborului Air France AF447 Rio-Paris în 2009, căzut în Oceanul Atlantic.

Aceste măsuri, care vor fi puse în aplicare treptat, vor viza toți transportatorii aerieni din Uniunea Europeană care exploatează avioane de transport de peste 27 de tone și cu mai mult de 19 locuri pentru pasageri, precum și aeronave de transport de marfă de peste 45,5 tone.

„În caz de accident deasupra unei întinderi de apă, ele vor permite localizarea rapidă a epavei și recuperarea fără întârziere a datelor conținute de cutiile negre”, a explicat Comisia Europeană într-un comunicat.

Este prevăzut ca firmele care exploatează avioane să creeze „un sistem de urmărire a aeronavelor” și ca avioanele noi să fie „echipate cu ‘mijloace automate fiabile’ pentru localizarea cu precizie a amplasării locului unde s-a încheiat un zbor în urma unui accident în cursul căruia avionul este grav avariat”.

Tehnologia de înregistrare la bord „va fi îmbunătățită, iar capacitatea dispozitivului de înregistrare a conversațiilor din cabina de pilotare va crește de la două la 25 de ore”, conform noilor reguli.

Cutiile negre „vor fi echipate cu dispozitive de reperare care emit un semnal pe o perioadă mai mare, pentru a facilita localizarea lor”, mai prevăd regulile adoptate.

În noiembrie a fost încheiat un acord mondial pentru a urmări zborurile civile prin satelit, în cadrul Conferinței Mondiale a Radiocomunicațiilor la Geneva.


Înțelegerea viza atribuirea frecvențelor radioelectrice pentru a urmări zboruri la scară mondială pentru aviația civilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.