Concert în memoria lui Bela Kamocsa la Timişoara, cu Bega Blues Band...

Concert în memoria lui Bela Kamocsa la Timişoara, cu Bega Blues Band şi invitaţii lor speciali

0
DISTRIBUIȚI

belakamocsaConcertul extraordinar „In memoriam Kamo 5 ani“, în cadrul căruia melomanii timişoreni vor avea parte de o serie de surprize, va avea loc miercuri, 16 decembrie, de la ora 19.00, la Sala „Capitol”.

Evenimentul îi va reuni pe scenă pe membrii formaţiei Bega Blues Band, dar şi invitaţii speciali Alexandra Guţu (violoncel), Istvan Gyarfas (ghitară, Ungaria), Saşa Bota şi Mony Bordeianu (voce, Germania – vocalistul iniţial al trupei Phoenix), iar spectacolul se va desfăşura cu participarea orchestrei simfonice a Filarmonicii Banatul, dirijată de Peter Oschanitzky.

Chitaristul Bela Kamocsa, unul dintre fondatorii trupei Phoenix, s-a stins din viaţă acum cinci ani, la vârsta de 66 de ani, după o lungă luptă cu cancerul.


În 1962, el a fondat, împreună cu Nicu Covaci, Moni Bordeianu, Claudiu Rotaru şi Pilu Ştefanovici, trupa Phoenix, cu care a cântat până în 1971. În 1982, Bela Kamocsa a înfiinţat, împreună cu Jonny Bota, trupa Bega Blues Band. Tot el este cel care a pornit tradiţia Galei Blues Jazz de la Timisoara, în cadrul căreia a susţinut şi ultimul său recital. Artistul a mai cântat şi în trupa Gramophon şi în 2007 a fost numit cetăţean de onoare al Timişoarei.

Biletele pentru concertul „In Memoriam Kamo 5 ani” costă 20 lei şi se găsesc la caseria Filarmonicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.