Conducerea LPS Banatul anunță modernizări ce vor fi inaugurate cu fast la...

Conducerea LPS Banatul anunță modernizări ce vor fi inaugurate cu fast la începutul lui 2016. Ce investiții laudă directorul Călin Rosenblum

0
DISTRIBUIȚI

lps banatul (1)

Principala instituție de învățământ din zonă specializată pe pregătirea sportivilor trece prin schimbări importante conform directorului Călin Rosenblum. LPS Banatul ar urma să aibă o nouă față din 2016 iar o parte din lucrări au fost realizate. Unul dintre obiectivele importante, terenul de fotbal, suferă și el modificări, dar acestea se văd prea puțin deocamdată.

Călin Rosenblum spune că liceul a avut deja parte de transformări importante în 2015, unele mai mult sau mai puțin vizibile. ”S-au realizat multe în ultimul an și jumătate. De la asfaltarea curții, la vestiare, condiții de refacere, lucrări la cămin și sală, terenul de fotbal are tribune noi”, a declarat Călin Rosenblum pentru PRESSALERT.ro. Totuși, la fața locului starea terenului era aproape neschimbată înainte de Sărbători. Doar gardul dinspre Baza UPT fiind nou. Ce-i drept, căminul din spate arată acum decent, dar în continuare baza LPS-ului pare ruda mai săracă față de complexul impecabil al Politehnicii. ”Lucrările se fac etapizat, nu există un termen fix pentru terenul de fotbal”, a precizat Rosenblum. Modernizările ar urma să fie inaugurate ”la începutul lui ianuarie, în prima săptămână de școală probabil”, când sunt așteptați și reprezentanți ai autorităților care au contribuit la acestea. Directorul LPS Banatul laudă și alte realizări, precum laboratoarele speciale pentru elevii liceului.


Totodată partener al Centrului de Excelentă ”Tricolorii11”, liceul sportiv din Timișoara a organizat inaugurarea acestuia în toamnă pe holurile din apropierea intrării în liceu.

Banii pe Codrea, la comun

Bugetul LPS Banatul are mai multe componente. O parte din bani vin de la stat și se încearcă obținerea de sume tot mai mari din grilele de formare a sportivilor, ”chiar și de la handbal acum”, adaugă Călin Rosenblum. În 2015 liceul a beneficiat de o sumă mare primită în urma sentințelor din ”Dosarul Transferurilor”, cu întârziere de la inculpații Cristian Borcea, Victor Becali și Ioan Becali. ”Au intrat toți banii, 265 de mii de dolari plus penalități, în lei. Nu s-a făcut ceva specific din acești bani. Pentru că ei au intrat în buget. LPS are venituri în special din grilele de formare. Și eu am insistat să obținem de fiecare dată banii care ni se cuvin”, a conchis Rosenblum. În toamna lui 2014 directorul LPS Banatul spune că sunt multe lucruri care se pot realiza numai cu suma venită din transferul lui Codrea de la Dinamo în Italia, printre ele specifica și de modernizarea terenului de fotbal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.