Consilierul local PSD Alfred Simonis nu crede că anveloparea blocurilor va fi...

Consilierul local PSD Alfred Simonis nu crede că anveloparea blocurilor va fi finalizată cu succes. Cum spune că îşi bat constructorii joc de oameni

0
DISTRIBUIȚI

simonis psd5

La finele săptămânii trecute, primarul Nicolae Robu anunţa că implementarea proiectelor cu bani europeni decurge bine în urbea de pe Bega şi că toate cele 35 de investiţii au şanse mai de a fi finalizate la timp.
„Şi la blocuri, cred că la ora actuală există un singur bloc, aşa mi s-a spus, care este încă neatacat din mulţimea de peste 50 de blocuri pe care le avem prinse în proiect. Unul singur este neatacat, e un bloc mai mic, firma care îl are în sarcină declară că va termina. Am avut la sfârşitul săptămânii trecute o discuţie şi mi s-a garantat că lucrările vor fi terminate şi că după ce termină cu alte proiecte unde e angrenată, acea firmă se va concentra cu toate forţele pe acel bloc şi în zece zile îl termină.


Vom vedea”, a spus Robu.

Nu aceeaşi părere o au şi locuitorii din urbea de pe Bega sau cel puţin asta susţine consilierul PSD Timiş, Alfred Simonis, care a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că “vreau să trag un semnal de alarmă în legătură cu anveloparea blocurilor. Deși primarul Nicolae Robu dă asigurări că vor fi finalizate lucrările la timp, este evident că nu se va reuși finalizarea 100% a anevelopării blocurilor anul acesta. Sunt sute chiar mii de timișoreni care vor intra în iarnă cu blocurile nefinalizate. Am primit mai multe sesizări din partea unor cetățeni care susțin că le-au schimbat trei geamuri și trei nu, că au dat geamul jos și se chinuie să pună altul, ba că au rupt ramele geamurilor pentru a le înlocui și nu au apucat să o facă încă. Este evident că vorbim de o delăsare pe acest subiect în cadrul Primăriei Timișoara. Sunt cunoscute de toți motivele care au dus la această situație, dar lăsând la o parte politica cel mai important este ca oamenii să nu stea în frig în această iarnă”, a declarat Simonis.

Vă reamintim că reabilitarea termică a blocurilor din Timișoara a fost subiectul unui scandal de presă după ce aleșii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici elaborați de o firmă cu care nu exista contract. Ulterior firma C&A, firmă a unui liberal, a primit contractul pentru elaborarea documentaţie legate de anveloparea blocurilor prin atribuire directă. Totul a degenerat într-un scandal, după ce firma a acuzat că a primit mai puţini bani şi a refuzat să mai muncească, patronul fiind ameninţat de primarul Nicolae Robu printr-un SMS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.