Consilierul PSD, Alfred Simonis, o nouă încercare de a elucida misterele de...

Consilierul PSD, Alfred Simonis, o nouă încercare de a elucida misterele de la Retim. Ce a cerut conducerii companiei și cu ce amenință

2
DISTRIBUIȚI

simonis psd4

Consilierul local Alfred Simonis a făcut un nou pas în elucidarea neregulilor de la Retim. Vă reamintim că recent Simonis a dezvăluit că Retim închiriază la preţuri exorbitante vehicule pe care ar fi putut să le cumpere şi plăteşte peste 1.5 milioane de euro pe consultanţă către firma RER, care deţine jumătate din acţiunile Retim . Mai mult, compania a oferit Consiliului Local Timişoara şi o limuzină Mercedes care costă peste 50.000 de euro şi pe care primarul Nicolae Robu o foloseşte pe post de maşină de serviciu, Retim prelunând şi plata facturii edilului, după ce acesta a revenit cu o factură de roaming de 3.000 de euro din Dubai.

Astăzi Simonis a anunţat că în urmă cu patru zile a depus o cerere către Retim, prin care, în calitate de consilier local, deci acţionar, solicită următoarele informaţii: de ce s-au închriat maşinile când puteau să cumpere, câte autoturisme şi autospeciale sunt închiriate, care este costul lunar, de ce au decis să dea maşina primarului fără decizia CLT de repartiţie, cine a semnat procesul verbal de predare- primire, care sunt costurile de întreţinere şi care e valoarea de când foloseşte edilul maşina, de ce au permis fără decizia AGA să îi dea telefon primarului, care e suma disponibilă în conturi având în vedere să Retim susţine că staţia de compostare nu a fost realizată din partea primăriei, dacă există contracte de consultanţă şi care e valoarea lor și ce marcă de autoturism au cumpărat pentru acţionarul german, cine a decis că pentru acționarul CLT trebuie Mercedes și pentru celălalt altă marcă.


Simonis a declarat că încă nu va depune încă plângere penală pe numele primarului Nicolae Robu. „Ştiți că orice declarație publică și orice acuzație de acest tip trezește interesul fiecărei instituții. Nu m-am gândit să fac plângere penală aștept răspunsul la aceste întrebări. (…) Poate conducerea Retim are explicaţii, eu nu găsesc explicaţii de ce plătim mii de euro pe lună pe chiria unor autoturisme pentru care ratele costă mai puţin. În cazul în care lucrurile acesta nu vor fi justificate luăm în calcul şi această soluţie, dar vă reamintesc că în presă există deja informaţii legate de trei plângeri penale pentru cazul Retim”. Simonis a spus și că nu este exclus ca pe viitor să elaboreze un proiect de CL prin care să ceară ca primarului Robu să i se ia Mercedesul.

Consilierul a conchis că „în cazul în care nu vom primi aceste răspunsuri eu cel puţin voi face plângere penală. Apoi discutăm despre care vor fi soluţiile”. Eu încerc să nu speculez foarte tare, Domnul Robu are doi reprezentanţi în acel consiliu de administraţie . Dacă nu l-au informat e foarte greşit. Dacă nu au făcut-o e foarte grav. Trebuie să răspundă domnul primar pentru reprezentanţii pe care i-a pus acolo.

2 COMENTARII

  1. Eu sper ca dl consilier Simonis sa primeasca un raspuns….., dar la cum stau lucrurile cred ca cea de-a doua varianta cea cu plangerea va fi cea care va trebui pusa in aplicare,
    De ce Dl Marcel Petrisor a fugit in concediu medical (presimte ca vine Uraganul si s-a ascuns ca un sobolan) ??
    La haosul si mizeria care este in oras unde ridicarea gunoiului se face o data pe saptamana sau cel mult de doua ori, RUSINE RETIM si conducerea Retim.

  2. Freddy,intreaba-l pe membrul PSD, DAN CIANCA el stie pentru ca este membru in consiliul de administratie al RETIM,si e platit da timisoreni sa voteze in interesul lor.
    Pentru a lamuri situatii paranormale intreabat-va membrii de partid numiti in consiliile de administratie.Valabil si pentru PNL-PDL ,ca nu sunt mai buni ca voi.
    Poate ajungeti in istorie precum marele partid PNT-CD….3%

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.