Consiliu „de formă” pentru alegerea preşedintelui PNL Timişoara, care va fi desemnat...

Consiliu „de formă” pentru alegerea preşedintelui PNL Timişoara, care va fi desemnat după pofta lui Nicolae Robu. Când se va alege unicul preşedinte

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu, Dan popa vicepresedinti PNL Timis, experiment conferinta 04

Deşi avea dreptul să aleagă un preşedinte al PNL Timişoara, după voia sa, graţie unei hotărâri adoptate la nivel naţional de PNL, Nicolae Robu încă nu a ales între cei doi actuali co-viceprepreşedinţi, Cornel Sămărtinean şi Dan Diaconu.

Copreşedintele PNL Timiş, Dan Popa, a declarat astăzi că „încă nu am ales, în luna ianuarie vom organiza, după 20 ianuarie, un Consiliu de Coordonare local la care așteptăm ca peste 1.000 de tineri că participe. Îi vom avea invitaţi pe Alina Gorghiu și Vasile Blaga. Cred că știți că noi în Timiș avem președinți unici peste tot, la nivel de judeţ. La municipiul Timișoara se va proceda în acest mod.


Domnul Robu o să îl numească, pentru că e atributul dânsului. E o delegare a calității de președinte. V-am spus că în țară sunt multe locuri unde nu s-a ajuns la o astfel de fuziune cum am făcut noi”.

Legat de problemele cu legea ale co-vicepreședintelui PNL Timişoara, Cornel Sămărtinean, care este anchetat pentru afacerile făcute în vreme când era director la Aeroportul Traian Vuia din Timişoara, Dan Popa a declarat că „aş spune că domnul Robu va delega pe cel care consideră că îl reprezintintă. Nu ştiu dacă va fi Sămărtinean sau Diaconu, nu ne-am consultat pe problema aceasta. Problemele lui penale se vor clarifica. Decalogul nostru e destul de clar şi cei care nu se încadrează în criterii nu o să poată candida indiferent de poziţie”.

Vă reamintim că, la începutul acestei luni, copreşedintele PNL, Vasile Blaga, anunţa la Timişoara că „noi vom propune un proiect de hotărâre al Consiliului Naţional şi au fost discuţii şi astăzi despre asta, ca să explic de ce acest lucru, ca acolo unde sunt primari în funcţie şi unde îndeplinesc condiţiile de integritate şi nu numai, profesionalism şi aşa mai departe sau unde am desemnat candidatul de primar, el să fie şef unic al organizaţiei locale. Şi asta va contribui la urgentarea fuziunii. Nu merg lucrurile rău, e adevărat mai sunt discuţii, că ţara e mare, judeţene multe”. Cu alte cuvinte, asta însemnă că Nicolae Robu ar urma să fie de drept numit preşedintele PNL Timişoara. Însă, pentru că este deja copreşedinte al PNL Timiş, Robu va avea posibilitatea de a numi un om la conducerea PNL Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.