Constantin Ostaficiuc, trimis în judecată de DNA pentru „parcela de aur” de...

Constantin Ostaficiuc, trimis în judecată de DNA pentru „parcela de aur” de la PITT la cinci ani şi două luni de la investigaţia PRESSALERT.ro care dezvăluia matrapazlâcul

0
DISTRIBUIȚI

constantin ostaficiuc in portocaliu mic

Constantin Ostaficiuc, fostul lider al PDL Timiş şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a fost trimis în judecată, ieri, de DNA Timişoara fiind acuzat de săvârşirea a şase infracţiuni de conflict de interese. Ancheta procurorilor anticorupţie a pornit de la o investigaţie publicată de PRESSALERT.ro în septembrie 2010 în care se dezvăluia faptul că „parcela de aur” din Parcul Industrial şi Tehnologic Timişoara (PITT), administrat de consiliul judeţean, a fost concesionată firmei Ornella Design SRL, unde acţionari erau soţia, fiica şi ginerele lui Ostaficiuc. Preşedintele CJ Timiş de atunci a fost cel care a semnat contractul cu ginerele său, după ce procedura prin care a fost scos la concesionare terenul a fost una în afara legii.


Ba mai mult, ulterior, Constantin Ostaficiuc a făcut demersuri ca firma familiei să fie scutită de plata unei redevenţe restante de 5.426,4 Euro + TVA.

În 2011, Agenţia Naţională de Integritate, care s-a autosesizat după investigaţiile PRESSALERT.ro, l-a găsit pe Ostaficiuc în conflict de interese de natură administrativă şi a sesizat DNA pentru fapte de corupţie. Pedelistul a atacat în instanţă raportul ANI, dar a pierdut atât la Curtea de Apel Timişoara, cât şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acesta este cel de-al doilea dosar în care Constantin Ostaficiuc este trimis în judecată de DNA, după ce al finanţării ilegale a echipei Politehnica Timişoara a lui Marian Iancu, dosar în care prejudiciul este de aproape zece milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.