Continental Anvelope anunță: tehnologia anti-miros a fost implementată. Cum promit că vor...

Continental Anvelope anunță: tehnologia anti-miros a fost implementată. Cum promit că vor scăpa timișorenii de poluarea olfactivă

0
DISTRIBUIȚI

Continental-Anvelope-Timisoara1

Veste importantă pentru timişorenii care ani de zile s-au plâns de poluarea olfactivă rezultată ca urmare a activităţii desfăşurate de compania Continental. Printr-un comunicat de presă s-a anunțat că „Continental a finalizat investiția de 10,5 milioane de euro în sistemul de tratare a emisiilor olfactive în fabrica sa din Timișoara. Aceasta se concentrează pe reducerea percepției mirosului specific producției de anvelope în perimetrul adiacent fabricii”, a declarat Sorin Samonid, directorul general Continental Anvelope Timișoara. Practic, investiţia îşi va arăta eficienţa în viitorul apropiat.

„Lucrările de instalare a echipamentelor s-au încheiat în octombrie, iar etapa curentă este de recepționare, reglaj și calibrare a sistemelor. Tehnologiile implementate reprezintă cele mai moderne soluții aplicabile industriei noastre”, au mai transmis reprezentanții companiei.


Conform măsurătorilor efectuate de laboratorul Braunschweiger Umwelt-Biotechnologie GmBH, Germania, în perioada 1-4 decembrie mirosul a fost redus circa 80%, susține aceeași sursă.

În lunile următoarese va continua procesul de calibrare a parametrilor de funcționare a echipamentelor, urmând ca pe termen lung eficiența echipamentelor să fie verificată prin măsurători periodice.
Conform reprezentaților companiei „soluția tehnică ”Oxidare Termică Regenerativă” (RTO) are ca principiu de funcționare distrugerea compușilor organici volatili apăruți în cadrul procesului de producție prin oxidarea lor la temperatură înaltă”. Continental Anvelope Timisoara a fost înființată în 1998 ca proiect de tip Greenfield, iar în 2000 a început producția de serie”. Mirosul de cauciuc rezultat din activitatea companiei a generat mai multe proteste în urbea de pe Bega, prin care oamenii au cerut relocarea Continental. Același lucru a fost cerut și de primarul Timișoarei, Nicolae Robu, care a atras atenția că România și Timișoara nu pot fi tratate ca în lumea a treia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.