CRIZĂ de femei de serviciu şi infirmiere la Spitalul Judeţean Timişoara: angajatele...

CRIZĂ de femei de serviciu şi infirmiere la Spitalul Judeţean Timişoara: angajatele îşi dau demisia după câteva zile de muncă printre bolnavi. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

spital curatenie

Aproximativ 1.000 lei – atât primesc în mână femeile de serviciu şi infirmierele care ajung să lucreze într-un spital de stat din România. Din cauza salariilor extrem de mici, la concursurile organizate de Spitalul Judeţean Timişoara pentru ocuparea acestor posturi se înscriu prea puţini oameni. Mai mult, chiar dacă sunt angajate, după doar câteva zile de muncă printre pacienţi, o parte dintre infirmiere şi femeile de serviciu îşi dau demisia.

Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, a declarat, astăzi, că în 2015 au fost organizate trei concursuri pentru ocuparea posturilor vacante de infirmiere şi de femei de serviciu în cea mai mare unitate medicală din vestul ţării, iar în ultimele zile din acest an se va organiza şi cel de-al patrulea.

„Avem probleme în ceea ce priveşte personalul auxiliar, infirmiere şi femei de serviciu.


Pe unele secţii nici nu se prezintă la concurs, iar pe altele, demisionează imediat după concurs, după câteva zile de muncă, datorită specificului secţiei. Este vorba de secţii precum ATI sau neurologie, unde personalul este nevoit să suporte mirosuri diverse, iar noii angajaţi nu sunt obişnuiţi”, a explicat şi Daniela Radu, directorul medical al Spitalului Judeţean Timişoara.

Potrivit managerului unităţii medicale, în urma celor trei concursuri organizate în acest an, au fost angajate doar 50 de infirmiere, astfel că 55 de posturi sunt încă vacante. Plus că mai este nevoie de încă 23 de femei de serviciu. „Trei concursuri am organizat în acest an, la niciun concurs nu s-a ocupat nici 50% din necesarul de infirmiere şi de îngrijitoare curăţenie. Suntem pur şi simplu depăşiţi de această problemă pentru că ţinem enorm de mult la noţiuni legate de curăţenie. Să sperăm că Ministerul Sănătăţii va înţelege necesitatea creşterii salariului în sistemul de sănătate, unul dintre principalele motive pentru care oamenii nu doresc să se angajeze este legat de salariu. Orice carte de vizită a unei instituţii începe cu ordinea şi curăţenia”, este de părere Marius Craina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.