Cu RATT-ul până la Râmnicu Vâlcea. Muzicieni timişoreni au participat la finala...

Cu RATT-ul până la Râmnicu Vâlcea. Muzicieni timişoreni au participat la finala concursului GBOB România FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-98929865">

gbob (4)

Membrii formaţiilor timişorene Grave For Sale şi Sonatic au participat la sfârşitul săptămânii trecute la finala concursului GBOB România, care a avut loc la Râmnicu Vâlcea, iar deplasarea lor a fost făcută cu sprijinul reprezentanţilor Primăriei Timişoara, care le-au pus la dispoziţie gratuit un autobuz al RATT-ului. „Ne-am gândit că, fiind vorba despre trupe timişorene, ar fi interesant să călătorim împreună, să facem un roadtrip toţi. Un microbuz nu ar fi fost suficient, aşa că, din una în alta, am ajuns la ideea unui autobuz. Ştiind că echipele de sport precum şi alte echipe care reprezintă Timişoara primesc transport de la Primărie, m-am gândit să depun o cerere care ne-a fost aprobată repede şi aşa am primit de pe RATT un autobuz şi doi şoferi. Mulţumim că ne-au ajutat şi că au făcut-o rapid“, ne-a declarat Noemi Varga, managerul formaţiei timişorene Grave For Sale.

În urma celor două semifinale ale concursului GBOB România desfăşurate în oraşul nostru, pentru finala naţională a concursului s-au calificat Grave For Sale, Sonatic şi The Case, aceasta din urmă renunţând la deplasarea la Râmnicu Vâlcea. Alături de membrii celor două trupe, la finală s-au deplasat şi reprezentanţii AltRadio din Timişoara care au transmis dealtfel în direct acest eveniment. Muzicienii care alcătuiesc formaţia Sonatic au fost nevoiţi să participe la finala concursului într-o formulă diferită, alături de chitaristul formaţiei Phaser, Sebi, având în vedere că soţia chitaristului de la Sonatic, Mihai Berdeiu a născut un băieţel.

„După o săptămână de jobbing, deplasarea asta a fost o combinaţie de distractie cu concurs. Deşi drumul a fost lung până la Vâlcea, timpul a trecut repejor. Am avut un centru de bancuri susţinut de către un reprezentant din fiecare «partid», dar la care a colaborat toată lumea. Finala concursului GBOB a fost interesantă, am văzut acolo multe trupe faine, din toate subgenurile rock. Nu am fi crezut că Htehtemeth vor câştiga, au fost multe trupe foarte bune pe scenă, dar le urăm succes la Berlin, să facă treabă bună acolo“, ne-a spus Noemi Varga din partea trupei Grave For Sale.

Premiile acordate la finala naţională a GBOB România au fost Basska (cap de afiș la Festivalul de Teatru Târgoviște), Vespera (prezenţa în programul festivalului ArtMania), No Antidote (Premiul SySound Studios), Invader (contract cu casa de discuri Universal Music România), The Kryptonite Sparks (premiul doi) şi Hteththemeth (care va reprezenta România la Finala mondială GBOB care va avea loc anul viitor la Berlin).

FOTO: Alt Radio

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.