„Cultura underground e în pericol“, spune solistul trupei byron. Vezi cum a...

„Cultura underground e în pericol“, spune solistul trupei byron. Vezi cum a fost lansarea noului disc al trupei la Timişoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1853616614">

byron (7) [1280x768]Formaţia byron a lansat noul disc Eternal Return printr-un concert extraordinar, iar muzicienii au avut parte de un public care a savurat pe deplin show-ul pus la cale de muzicieni. Albumul Eternal Return, lansat prin Universal Music Romania, a fost înregistrat în vara aceasta la studiourile Windmill Lane din Dublin, mixajul fiind făcut de Dan Georgescu şi trupa byron la Premium Artist Studios în Bucureşti. Masterul a fost realizat la studiourile Abbey Road din Londra de către Frank Arkwright, ce a mai lucrat cu artişti precum Joy Division, New Order, Blur, Arcade Fire, Biffy Clyro şi alţii.

Din cauza tragediei petrecute la clubul Colectiv, lansarea din Bucureşti a acestui disc a fost amânată de două ori. „Am decis să amânăm lansarea în primul rând din cauza tragediei petrecute la Colectiv. Nu mai eram în stare să cântăm în momentele alea şi nimeni nu era în stare să ne asculte. Cred că ne-am fi bătut joc de munca noastră atunci. Mai apoi, lucrurile s-au complicat. Din cauza statului, evident. Fiindcă chiar şi atunci când există toate condiţiile necesare funcţionării unui club, Statul întârzie să dea aprobări. După tragedia de la Colectiv, cred că nu s-a schimbat nimic. E o perioadă de tranziţie, care se va termina. Ca de obicei, am luat lucrurile în cealaltă extremă. Cred că cultura underground e în pericol“, ne-a declarat solistul trupei, Dan Byron.

Noul album al trupei este deja disponibil atât în format digital (download pe iTunes, Amazon mp3; streaming pe Deezer, Zonga, Spotify) cât şi fizic (CD audio în librăriile Cărtureşti, la comandă pe www.emag.ro şi www.getmusic.ro). De asemenea, albumul este disponibil şi în High Resolution Sound (24 bit / 96 kHz) pe Tidal, Qobuz şi highresaudio.com, ascultătorii putând astfel avea o experienţă mult superioară celei unui CD obişnuit. „Am înregistrat albumul în Dublin, la studioul Windmill Lane. Acolo există condiţiile necesare pentru a scoate un disc. Sunt două studiouri. Sala unde am tras noi a fost construită de oameni care ştiau ce fac. Când am văzut mixerul pe care am înregistrat, am picat pe jos. E un vis al oricărui muzician de studio. Apropos, cele două mixere din cele două săli de înregistrare nu se opresc niciodată, deoarece le e frică că nu mai pornesc. La noi în ţară se înregistrează cu ora. La ei e diferit, căci se închiriază cu ziua. Asta înseamnă că în ziua respectivă nu intră nimeni peste tine.Am avut mari dubii dacă să facem acest album în limba engleză sau nu. Casa de discuri Universal ne-a spus să-l facem în engleză“, a mai adăugat Dan Byron.

Foto: Iulian Olariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.