Cum a încercat secretarul Ioan Cojocari să influenţeze un consilier local ca...

Cum a încercat secretarul Ioan Cojocari să influenţeze un consilier local ca să NU se constituie CLT parte civilă în dosarul DNA legat de finanţarea echipei Politehnica Timişoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

cojocari robu simonis consiliul local 4

O adresă a DNA Timişoara, trimisă primarului Nicolae Robu, prin care i se solicită să comunice de urgenţă dacă se va constitui ca parte civilă în dosarul în care se anchetează finanţarea ilegală a echipei de fotbal Politehnica Timişoara a lui Marian Iancu, a stat pe masa aleşilor locali, astăzi. Vă reamintim că procurorii anticorupţie au stabilit că bugetul Primăriei Timişoara ar fi fost prejudiciat cu 27 milioane lei.

După mai multe discuţii, consilierii locali nu au luat nicio decizie, urmând ca Nicolae Robu să trimită DNA un act prin care să afle dacă primarul sau consiliul local trebuie să decidă dacă se constituie parte civilă. Invitat în această seară în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, consilierul local PSD a explicat de ce nu a fost de acord să voteze acest proiect.


„Adresa DNA Timişoara a fost în atenţia primarului Nicolae Robu, fiind adresată Primăriei Timişoara, nu consiliului local. A urmat o discuţie pe fond. Este şocant faptul că o parte din cei care au semnat astăzi referatele sunt suspecţi în acest dosar. Este complicat să înţeleg ca şi consilier local cum pot vota un proiect pe baza părerii unuia care e suspect în dosar. Doamna Haracicu este în conflict de interese mai mult decât moral, Nicolae Robu ştia că este suspectă în dosar”, a explicat Alfred Simonis.

Consilierul local PSD a dezvăluit la PRESSALERT LIVE că secretarul Ioan Cojocari, şi el cercetat penal în dosarul finanţării ilegale a echipei de fotbal Politehnica Timişoara, ar fi încercat să-l influenţeze să ia o decizie favorabilă. „Domnul Cojocari a tăcut la microfon, dar în privat nu a mai fost aşa. Domnul Cojocari încerca să mă convingă de faptul că este important ca Consiliul Local Timişoara să fie cel care hotărăşte în numele Primăriei Timişoara dacă se constituie ca parte civilă în acest dosar. Încerca să mă convingă, să mă influenţeze să iau o decizie favorabilă pentru ei, să nu votăm pentru constituirea ca parte civilă”, a precizat Alfred Simonis.

În final, consilierul local PSD a explicat că este în continuare de părere că nu Consiliul Local Timişoara trebuie să decidă dacă se constituie parte civilă în acest dosar, ci Primăria Timişoara. „S-a încercat aruncarea problemei în curtea Consiliului Local Timişoara. Primăria Timişoara trebuie să decidă singură. Dacă DNA va răspunde că decizia trebuie să o ia Primăria Timişoara, atunci Nicolae Robu trebuie să-şi asume un punct de vedere. Dacă va hotărî că este vorba de Consiliul Local Timişoara, atunci vom putea discuta în plen o astfel de solicitare”, a conchis Alfred Simonis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.