Daniel Stanciu lămurește situația financiară DIFICILĂ de la ACS Poli. Ce riscuri...

Daniel Stanciu lămurește situația financiară DIFICILĂ de la ACS Poli. Ce riscuri spune că există din cauza problemelor

1
DISTRIBUIȚI

prezentare-acs-poli-18-1024x683

Situația financiară a clubului timișorean din Liga I nu s-a îmbunătățit deloc. Mai mult, jucătorii lui ACS Poli intră în a doua lună de neplată după ce ultimii bani au venit prin eforturi mari, împrumuturi de la terți. Managerul sportiv Daniel Stanciu a vorbit azi pe larg despre viitorul nesigur de la echipă și a admis că există riscul ca jucătorii să plece liberi.

Stanciu a subliniat din nou că echipa bănățeană are unul dintre cele mai mic bugete și că jucătorii au venit tocmai pentru că banii, puțini, se plăteau totuși la timp. Situație care nu mai e valabilă de la finele verii. ”Am făcut eforturi, nu suntem într-o situație limită, dar suntem pe aproape. Poli Timișoara era un club care plătea la timp, de aceea mulți au acceptat să vină pe salarii mai mici, relativ mai mici, pentru că brutul e asemănător cu alte echipe, dar noi lucrăm pe contracte de muncă. Au acceptat să vină, e o situație dificilă. E o problemă pentru că nu știi ce-ți rezervă viitorul, nu ai siguranță. Chiar și azi domnul primar a venit și a vorbit cu jucătorii și vreau să-i mulțumesc pentru că era un moment dificil. În special după meciul cu Târgu Mureș am avut un moment dificil în sânul vestiarului și inclusiv domnul primar a venit și a vorbit cu jucătorii. Sunt sigur că și el și domnl Bojin fac toate eforturile ca lucrurile să se rezolve în perioada imediat următoare. Sunt cel puțin șase cluburi în Liga I care continuă să primească finanțare, noi suntem singurul care după aceeași lege nu ne permite. Și nici măcar nu avem un răspuns, dacă e bine sau nu. Ne afectează foarte mult, am făcut eforturi să rezolvăm problemele financiare. Nu sunt chiar așa de grave ca la alte echipe de Liga I. Dar aici se plătea la timp și nu știi ce se va întâmpla în ianuarie sau februarie”, a declarat Daniel Stanciu.

Vor să vândă

Timișorenii așteaptă în acest moment orice ofertă pentru jucătorii lor, dar managerul sportiv al lui ACS Poli a explicat că nimeni nu mai plătește transferuri în țară.


Jucătorii pot pleca liberi în schimb dacă situația financiară nu se reglează și vor intra în litigiu cu clubul. ”Din moment ce nu-i plătești normal că există un risc. Nu-i ușor să-i ții, unii dintre ei au evoluat foarte bine și au intrat în atenția altor cluburi. Nu e dispus nimeni să cumpere. Aveam capacitatea să completăm plecările în condițiile în care ne-ar fi ajutat financiar. Orice ban e binevenit, în situația în care suntem noi. Dar cred că mai greu e pentru jucătorii străini, ei au venit aici să câștige bani și e foarte greu să le explici ce se întâmplă. Nu există nimic concret. Suntem dispuși să renunțăm la jucători dacă vom câștiga financiar”, a precizat Stanciu.

În ultimul timp echipa bănățeană a ajuns să se împrumute pentru a nu avea restanțe foarte mari. S-a spus că impresarul Cristea Opria a ajutat în acest sens. ACS Poli așteaptă acum o parte din banii TV pentru a-și regla cât de cât conturile. ”Sunt aproape două luni restanțe, mai sunt și câteva prime, suma nu e foarte mare, important e că nu o găsim sau nu avem de unde să o luăm. E adevărat că în ianuarie așa cum e termenul stabilit prin contractul cu drepturile de televizare, o parte din tranșa a doua care ne va fi repartizată undeva în 13 ianuarie, ne va ajuta să ajungem undeva la zi, oarecum, pentru că mai sunt și unele datorii pe care clubul le-a acumulat în această perioadă. Există un cumul de factori care a dus la rezultate mai puțin scontate, echipa a jucat foarte bine în ultimele opt etape. Dar nu am avut rezultatele pe care le-am așteptat. Factorul psihologic a contat mult. Nu e ușor să te pregătești zi de zi… Nu am avut la niciun club atâtea greșeli de arbitraj într-o perioadă atât de scurtă. Am pierdut cel puțin opt puncte din cauza lipse concentrăii și mai vreo zece pe erori de arbitraj. Am mare încredere în acest lot, dacă vom avea stabilitate și voi avea șansa să păstrez mare parte din jucători, voi încerca să facem 2-3 transferuri. Nu avem nevoie decât să completăm anumite posturi. Probabil Poli va face o figură frumoasă în play out. În acest moment stabilitatea financiară e importantă. Mă bucur că există doi oameni care se zbat, chiar în acest moment nu mai depinde de ei”, a conchis Daniel Stanciu.

ACS Poli încheie anul 2015 luni, 21 decembrie, cu un meci pe terenul Stelei, în returul sezonului regulat. Partida se joacă la Pitești.

1 COMENTARIU

  1. Su bagi Sula in gura mati , cum sa mai avem bani RETARDATULE … ai adus Toti pensionari cu salari enorme si nea mancat toti bani bineanteles cu dobitoacele alea din conducere …mai ales CIOBAnu ALA DE MICULAS care suge P—–a pe la club si tu D–le Stanciu pentru ce iei 4000 euro pe luna plus comisioanele dela Kirstain ,,,Goga ,,,Zicu ,,,,si binemersi pierdem cei mai bun din aceasta echipa ,,adica cei tineri de viitor ….. PAP deja sia reziliat contractu si urmeaza Popescu,,, Barbut ,,, Bocsan ,,, sa va fie rusine HOTILOR si voua si la DEBILU ala de ROBU un prost si jumatate ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.