Decizia RADICALĂ pe care mai mulţi primari din Timiş sunt dispuşi să...

Decizia RADICALĂ pe care mai mulţi primari din Timiş sunt dispuşi să o ia, astfel încât clasele din şcoli să nu fie comasate

0
DISTRIBUIȚI

elevi-640x434

Inspectoratul Şcolar Timiş lucrează, în această perioadă, atât la constituirea planului de şcolarizare, cât şi a reţelei şcolare pentru anul 2016 – 2017. În aceste condiţii, datorită faptului că în unele unităţi de învăţământ sunt înscrişi mai puţini elevi decât ar trebui, situaţia din aceste şcoli trebuie foarte bine analizată de reprezentanţii ISJ Timiş. Şi în Timişoara există astfel de şcoli sub normativ, care au solicitat să funcţioneze în continuare în acest mod. ISJ Timiş nu poate lua o decizie finală până nu se va consulta cu Primăria Timişoara, cea care administrează clădirile în care îşi desfăşoară activitatea şcolile din oraş.

„Trebuie să facem o analiză clară cu privire la ce putere are Primăria Timişoara de a susţine aceste şcoli care funcţionează cu un număr mai mic de copii.


Avem deja solicitări ale unor şcoli din Timişoara de a funcţiona sub normativ, dar ele nu au suficiente sume de bani pentru a se întreţine, iar Primăria Timişoara nu le poate asigura salariile profesorilor”, a explicat Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş.

Potrivit reprezentanţilor ISJ Timiş, este necesar ca reţeaua şcolară să fie restrânsă, în perioada următoare. Dacă la Timişoara nu se ştie câte şcoli care funcţionează sub normativ vor fi comasate sau nu, în unele comune din judeţ, lucrurile sunt foarte clare. „Primarii din mai multe comune ne-au trimis adrese prin care ne comunică faptul că sunt dispuşi să susţină financiar şcolile din comunitate pe motiv că nu doresc, dacă aceste unităţi de învăţământ sunt sub normativ, să procedăm la comasarea claselor. Sperăm ca acest angajament pe care primarii îl iau să se şi concretizeze şi să aloce banii necesari pentru plata salariilor dascălilor”, a conchis Aura Danielescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.