Dezvăluire din ancheta DNA în dosarul finanţării echipei de fotbal a lui...

Dezvăluire din ancheta DNA în dosarul finanţării echipei de fotbal a lui Marian Iancu. Vezi pe cine a dat vina secretarul Ioan Cojocari VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

robu cojocari

Ancheta DNA în dosarul finanţării echipei de fotbal Politehnica Timişoara, patronată de Marian Iancu, de către municipalitate continuă.

Astfel, în această săptămână, primarul Nicolae Robu a primit o adresă de la procurorii DNA prin care i se solicită să comunice de urgenţă dacă se va constitui ca parte civilă în dosarul în care se anchetează finanţarea ilegală a echipei de fotbal. Vă reamintim că procurorii anticorupţie au stabilit că bugetul Primăriei Timişoara ar fi fost prejudiciat cu 27 milioane lei. Adresa a ajuns, ieri, şi pe masa consilierilor locali, dar aceştia nu au votat-o, urmând ca Nicolae Robu să trimită DNA un act prin care să afle dacă primarul sau consiliul local trebuie să decidă dacă se constituie parte civilă.

Asta deşi legea spune foarte clar că o unitate administrativ-teritorială este reprezentată de primar sau, respectiv, de preşedintele consiliului judeţean. Întrebată de către moderatorul emisiunii PRESSALERT LIVE, în această seară, de ce crede că Nicolae Robu a încercat să arunce pisica în curtea CLT, asta deşi adresa nu are nicio treabă cu consiliul local, avocatul Carmen Obârşanu a explicat că „juriştii i-au spus lui Nicolae Robu ce spune legea, adresa a fost redactată în termeni juridici.


Aveam eu o exprimare mai tranşantă, ori e prost, ori face pe prostul. Eu cred că primarul Nicolae Robu face pe prostul, de data aceasta”.

Avocatul Carmen Obârşanu a vorbit şi despre modul în care a fost finanţată echipa de fotbal a lui Marian Iancu de către municipalitate şi a dezvăluit o situaţie de-a dreptul incredibilă. „Înainte de a formula plângerea cu privire la modul în care a fost finanţată societatea lui Marian Iancu, am fost la adjunctul-şef al Curţii de Conturi, care a ieşit la pensie între timp. Acesta mi-a spus clar că senatorul Nicolae Robu a promis că va face demersuri în Parlament astfel încât ilegalităţile săvârşite în cazul finanţării echipei de fotbal să fie legalizate. Deci, Nicolae Robu ştia încă de atunci că e ilegal”, a precizat avocatul timişorean. Potrivit lui Carmen Obârşanu, în cazul în care Nicolae Robu va refuza să se constituie parte civilă în dosar, atunci acesta este pasibil de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, iar faptul că primăria a încercat să mute adresa la CLT reprezintă doar o „tragere de timp să se prescrie răspunderea penală”.

În cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară, avocatul timişorean a dezvăluit noi detalii din ancheta DNA în dosarul finanţării de municipalitate a echipei de fotbal a lui Marian Iancu. „Secretarul Ioan Cojocari a dat vina pe domnul Ciuhandu ca fiind vinovat de prejudiciu, în cadrul anchetei de la DNA. Cojocari l-a nominalizat pe Ciuhandu ca fiind vinovat, pentru că actele au fost făcute de el, fără viza de legalitate a lui Bodo, dar cu cea de legalitate a lui Cojocari”, a dezvăluit Carmen Obârşanu. Potrivit avocatului, chiar dacă Primăria Timişoara nu se va constitui parte civilă în dosar, prejudiciul tot trebuie recuperat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.