Documente declasificate: ce ținte aveau americanii în cazul unui conflict NUCLEAR cu...

Documente declasificate: ce ținte aveau americanii în cazul unui conflict NUCLEAR cu URSS și cât de aproape de România ar fi lovit bombele

0
DISTRIBUIȚI

nuclear

În timpul anilor tensionați din timpul Războiului Rece, Statele Unite au pregătit în detaliu un plan de atac nuclear în cazul escaladării conflictului mocnit cu Uniunea Sovietică.


Agenţia pentru Securitate Naţională de la Washington a declasificat lista ţintelor pe care americanii ar fi urmat să le atace cu bombe atomice în urmă cu aproape 60 de ani, în cazul izbucnirii unui război cu Uniunea Sovietică.

Planurile SUA din 1959 includeau ţinte din Europa, URSS şi Asia. Pe lista ţintelor erau Berlinul, alte cinci oraşe germane, precum şi Varşovia, capitala Poloniei, aflată la puțin peste 500 de kilometri de granița de nord-vest a României. Pe teritoriul sovietic erau vizate Moscova, Sankt Petersburg şi şapte localităţi vecine. În Asia, americanii aveau pregătită bomba nucleară pentru Beijing.

Din documente reiese că bombele pe care americanii ar fi intenţionat să le folosească în cazul izbucnirii unui război cu Uniunea Sovietică aveau o putere de 4.000 de ori mai mare decât cea folosită la Hiroshima în 1945. Atunci au murit 150.000 de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.